Nastavak trke udvoje, Brnović se vraća u Nikšić

Lider Dečić gostuje Rudaru, Budućnost protiv Arsenala Tivtu, Sutjeska protiv Petrovca i trenera sa kojim se rastala u slučaju koji je u avgustu uzdrmao domaću fudbalsku javnost.

13039 pregleda 7 komentar(a)
Brnović i Sutjeska se nisu rastali kao prijatelji, Foto: FSCG
Brnović i Sutjeska se nisu rastali kao prijatelji, Foto: FSCG

Sa četiri utakmice današnjim programom biće kompletirano 15. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige. Trka udvoje nastavlja se u istom terminu - lider Dečić gostuje Rudaru u 13.30 sati, istovremeno kada i Budućnost Arsenalu. Tuzani na vrhu imaju bod više od Podgoričana.

Pola sata kasnije, u 14 sati, Jedinstvo Franca dočekuje Mornar, a kolo zatvara duel kraj Bistrice, gdje Sutjeska u 15.30 sati igra sa Petrovcem.

Budućnost diše za vratom Dečićem, i to nameće pritisak ekipi Milorada Pekovića, koji zna samo za pobjede na klupi ekipe iz Tuzi - šest trijumfa otkada je preuzeo ekipu, pet u prvenstvu i jedna u Kupu Crne Gore.

Može li da nastavi seriju na terenu tima koji je vezao dvije pobjede i pobjegao sa dna, a prije tri dana se plasirao u polufinale Kupa?

- Preuzeo sam tim koji ima potencijal i raduje me da nam ide dobro, ne samo rezultatski već i kroz igru se vidi napredak igrača. Svi daju maksimum na treninzima, a to se odražava na rezultate. Važno nam je i što smo izborili polufinale Kupa, ali sada smo fokusirani na borbu za bodove. Rudar je u seriji dobrih rezultata, a to njihovim mladim igračima uliva samopouzdanje. Biće teško, ali očekujem da uz maksimum ostvarimo novu pobjedu. Ne smatramo da smo favoriti, u ovoj ligi ako ne daš maksimum ne možeš da dobiješ - kazao je Peković pred put u Pljevlja.

U Budućnosti takođe vlada doza optimizma, naročito nakon preokreta u Baru (od 0:2 do 2:2 i pobjede na penale), te plasmana u polufinale Kupa. Ekipa Mladena Milinkovića je u posljednjem prvenstvenom meču dobila derbi sa Sutjeskom i favorit je u Tivtu protiv Arsenala koji je dobio samo jednu od posljednjih 10 utakmica.

- Karakter, to naša ekipa pokazuje iz utakmice u utakmicu. Uspjeli smo da se na karakter ali i kvalitet vratimo u Baru, i to na lošem terenu gdje je bilo teško nametnuti naš kvalitet. Propustili smo brojne šanse da prije penala dobijemo utakmicu, ali isti nas takav čeka u Tivtu. Moraćemo da damo maksimum i nastavimo niz pobjeda, pokažemo karakter i zajedništvo. Znamo da neće biti lako, ne samo zbog terena jer su takmičarska ekipa sa iskusnim igračima - naglasio je Ognjen Gašević, sve bolji mladi bek Budućnosti.

Sutjeska je “odmarala” ove srijede, jer se već na startu takmičenja u Kupu, gdje je branila trofej, okliznula protiv Dečića. Kraj Bistrice će prvi put u prvenstvu Petrovac voditi Nenad Brnović - doskorašnji trener Sutjeske, koji se u avgustu, u slučaju koji je uzdrmao fudbalsku javnost, rastao sa Nikšićanima. Brnović je optužio čelnike kluba da su mu prijetili na sastanku, te da je jedno lice potezalo i pištolj - krivična prijava je još u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

Za to vrijeme, Brnović će pokušati da pobijedi svoj bivši tim - na terenu.

- Odlično nas poznaje njihov trener i biće teška utakmica u kojoj moramo dati maksimum. Na nama igračima je da se fokusiramo i osvojimo tri boda - smatra Marko Matanović, vezista Sutjeske.

Nikšićani nikako da uđu u pravi ritam, sistem “toplo-hladno” obilježio je dosadašnji dio njihove sezone, imaju 10 bodova manje od Dečića.

- Moramo da budemo maksimalno angažovani i uđemo u ritam, dobijemo ove dvije utakmice do reprezentativne pauze - istakao je trener Sutjeske Vladimir Janković.

Nikšićani nakon meča sa Petrovcem, naredne subote, gostuju posljednjeplasiranoj Mladosti Lob.bet.

Bonus video: