Dečić nastavio seriju i uvećao razliku u odnosu na Budućnost, Sutjeska u goleadi bolja od Petrovca

Tuzani slavili u Pljevljima i dočekali remi šampiona protiv Arsenala

39179 pregleda 65 reakcija 36 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 05.11.2023. 17:26h

Sedma pobjeda zaredom Dečića i kiks Budućnosti - stanje na tabeli Meridianbet 1. CFL je apsolutno u korist Tuzana koji sada na prvom mjestu imaju tri boda više od aktuelnog šampiona.

Lider je slavio u Pljevljima u meču u kojem nije oduševio, ali u kojem je i pokazao šta znači navika pobjeđivanja - presudio je autogol Alekse Golubovića u 30. minutu.

Stefan Milić je oduzeo loptu Andriji Bulatoviću na dvadesetak metara od gola domaćina, centrirao, a kapiten Rudara u želji da otkloni opasnost uklizao i zahvatio loptu tako da je ona prevarila golmana Stojana Vukčevića.

Tim Milorada Pekovića je tako nastavio sjajan niz u šampionatu, prošao je i u polufinale Kupa, a dodatnu motivaciju je dobio nakon što je saznao rezultat iz Tivta gdje je Budućnost samo remizirala protiv Arsenala - 1:1.

Prva šansa na meču je bila pogodak - "plavi" su u 16. minutu izveli korner, Tonći Mujan centrirao, a napadač Arsenala Boban Đorđević loše reagovao na ivici peterca i sproveo loptu u svoju mrežu.

Reakcija Tivćana je bila prava, pa su u 20. Đorđević i Damjan Mugoša imali zicere u jednom napadu - prvi je udarcem glavom pogodio prečku, dok je šut Mugoše sa 10 metara zaustavio Đorđije Pavličić.

Budućnost je kasnije imala bolje šanse, ali nije mogla da izađe na kraj sa golmanom domaćina Dušanom Puletić.

Kod 1:0 je srpski čuvar mreže zaustavio zicer Petra Grbića u finišu prvog poluvremena i to je bio uvod u izjednačenje - takođe autogolom.

Hulijan Montenegro je u 53. minutu centrirao sa lijeve strane, a Milan Vukotić udario loptu glavom dovoljno nespretno da matira sopstvenog golmana...

Nakon toga je na scenu opet stupio Puletić.

Nadmudrio je Marka Mrvaljevića u 57. u situaciji jedan na jedan, a onda i dvadesetak minuta prije kraja ponovo bio bolji od Grbića nakon fenomenalne asistencije petom Vasilija Adžića.

Pokušavala je Budućnost do posljednje sekunde, Arsenal prijetio iz kontranapada i mogao da kazni rivala za promašaje, ali je "budan" bio Pavličić kod pokušaja Aleksandra Macanovića...

Arsenal je tako upisao četvrti remi u posljednjih pet utakmica (ima i poraz), dok su izabranici Mladena Milinkovića prekinuli niz od tri trijumfa.

Sutjeska je prvi put još od sredine septembra dala više od dva gola, ali je morala da brani pobjedu do kraja u duelu sa Petrovcem.

Tim Vladimira Jankovića je na poluvremenu vodio 3:0 (pogoci Dušana Vukovića, Ognjena Đinovića i Milana Mirosavljeva), a gosti na čijoj klupi sjedi Nenad Brnović smanjili efektnim golom Žarka Popovića i Dejana Boljevića desetak minuta prije kraja.

Nisu, ipak, mogli do senzacionalnog preokreta kraj Bistrice.

Osmi remi u sezoni je upisao Mornar, iako je dugo vodio u Bijelom Polju.

Na kraju je bilo 1:1, bod Jedinstvu je donio rezervista Aldin Mušović u 76. minutu nakon gužve u kaznenom prostoru Barana koji su prethodno vodili pogotkom Vojina Jeknića iz penala.

15. kolo:

SUTJESKA - PETROVAC 3:2

Dušan Vuković 1, Ognjen Đinović 32, Milan Mirosavljev 45+1 - Žarko Popović 64, Dejan Boljević 83.

RUDAR - DEČIĆ 0:1

Aleksa Golubović (autogol) 30.

ARSENAL - BUDUĆNOST 1:1

Milan Vukotić (autogol) 53 - Boban Đorđević (autogol) 16.

JEDINSTVO - MORNAR 1:1

Aldin Mušović 76 - Vojin Jeknić (penal) 44.

SUBOTA

JEZERO - MLADOST DG 2:0

Nikola Jovićević 13, Balša Tošković 74.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: