Almiron napustio Boku: U novembru 2022. dobio otkaz od kluba na dnu La lige, godinu kasnije zastao na korak od istorije

Boku juniors do kraja godine očekuje završnica Kupa Argentine preko koje bi mogla do grupne faze Kopa Libertadores

4373 pregleda 0 komentar(a)
Almiron, Foto: Reuters
Almiron, Foto: Reuters

Prošlog novembra, u trenutku kada je njegov Elće sa dna gledao na ostatak španske La lige, dobio je otkaz od kluba iz Alikantea - godinu kasnije bio je na korak da postane jedan od besmrtnih velike Boke juniors.

Horhe Almiron je sa klupe vodio Boku do finala Kopa Libertadores, a nakon što protiv Fluminensea nije uspio da velikanu iz Buenos Ajresa donese rekordnu sedmu titulu, odlučio je da napusti klub.

Odluku o rastanku sa trenerom objavila je Boka...

"Almiron i njegov stručni štab donijeli su odluku da prekinu ugovor koji važi do kraja sezone. Naš klub cijeni sve što su donijeli Boki i želi im puno uspjeha u budućnosti", saopštila je Boka.

Almiron nije imao veliku igračku karijeru, uglavnom je bila vezana za Meksiko, gdje je i počeo trenerski život.

Ipak, pažnju na sebe skrenuo je po povratku u domovinu, gdje je Lanusu 2016. donio drugu šampionsku krunu Argnentine. Prije Elćea i Boke vodio je i kolumbijskog velikana Atletiko Nasional, zatim San Lorenco i saudijski Al Šabab.

Još nije poznato ko će preuzeti giganta sa "Bombonjere", ali je jasno da će novog trenera do kraja godine čekati važan posao, pošto Boku očekuju izazovi u Kupu Argentine, koji može da joj donese plasman u grupnu fazu narednog izdanja Kopa Libertadores.

Šestostruki šampion Južne Amerike u polufinalu igra sa Estudijantesom iz La Plate, a samo osvajanje Kupa znači i plasman u elitu.

Bonus video: