Tamo gdje je fudbal život: Maleni navijač Boke i 10 sekundi čiste emocije sa Kopakabane

Boka juniors je na hramu fudbala "Marakani" jurila rekordnu sedmu titulu Kopa Libertadores, a u Rio de Žanerio je stiglo više od 100.000 njenih navijača - među njima i maleni Benjamin Kohan, dječak koji je u eri kada se sve vrti oko novca pokazao i onu mnogu ljepšu stranu fudbala

18759 pregleda 50 reakcija 13 komentar(a)
Tata je prodao motor, a ja Playstation da bismo bili ovdje: Benjamin Kohan, Foto: Printscreen X/Tyc Sports
Tata je prodao motor, a ja Playstation da bismo bili ovdje: Benjamin Kohan, Foto: Printscreen X/Tyc Sports

Fudbal je negdje najvažnija sporedna stvar, negdje i najvažnija, a u Južnoj Americi je način života...

Kako doživljavaju ovaj sport ljudi sa tog kontinenta pokazali su mnogo puta ranije, a nova potvrda čiste emocije stigla je ovog vikenda sa čuvene Kopakabane.

Boka juniors je na hramu fudbala "Marakani" jurila rekordnu sedmu titulu Kopa Libertadores, a u Rio de Žanerio je stiglo više od 100.000 njenih navijača - među njima i maleni Benjamin Kohan, dječak koji je u eri kada se sve vrti oko novca pokazao i onu mnogu ljepšu stranu fudbala.

"Prodali smo tatin motor i moj Playstation da bismo bili ovdje. Nemamo ni karte za utakmicu, ali pogledajte okolo - to je Boka. Naprijed Boka", bile su Benjaminove riječi koje su obišle planetu, dok su oko njega stariji navijači argentinskog velikana pravili spektakl kakav samo oni znaju.

Video koji je objavio "Tyc Sports" nikoga nije ostavio ravnodušnim, a poznata argentinska manekenda, voditeljka i navjačica Boke Karolina Ardohain, poznata kao "Pampita", odlučila je da Benjamin i njegov tata nikada ne zaborave put u Rio.

Ubrzo ih je pronašla i obezbijedila im karte za veliko finale protiv Fluminensea.

Na "Marakani" maleni navijač Boke i još na desetine hiljada ostalih nisu dočekali istorijsku noć svog kluba - Flu je slavio nakon produžetaka (2:1).

Iako je rekao da bi i godinu živio na ulici samo da Boka zagrli najvažniji pehar, Benjamin vjerovatno nije dugo tugovao zbog poraza - zna da su fudbal i njegova Boka mnogo više od rezultata. Nešto kao njegov dan na Kopakabani.

Bonus video: