Gvardiola: Želim ljutog Griliša, a onda da Doku bude ljut jer nije igrao dva meča

"To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou"

4399 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je dobro kada su njegovi fudbaleri ljuti zbog izostavljanja iz prvog tima.

Siti je u subotu pobijedio Bornmut sa 6:1, a Žeremi Doku je postigao gol i imao je četiri asistencije. On je prethodne sedmice u utakmici protiv Mančester junajteda bio na klupi, pošto je Džek Griliš bio starter, ali se to promijenilo u duelu protiv Bornmuta.

"Želim ljutog Džeka (Griliša) i želim da igra dobro. A onda da Doku bude ljut jer nije igrao posljednje dvije utakmice. To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou", rekao je Gvardiola, preneo je BBC.

Doku je ovog ljeta iz Rena prešao u Siti i postigao je tri gola u svim takmičenjima. On se za mjesto u napadu bori sa Grilišem, koji nije ulazio u igru protiv Bornmuta i još nije postigao gol u Premijer ligi ove sezone.

"Žeremi i Džek mogu da igraju u isto vrijeme, ali kada ne igraju, sljedećeg dana treniraju bolje pošto znaju njihov trenutak dolazi, a kada si psihički spreman, dobro ćeš igrati", naveo je Gvardiola.

"Način kojim je Griliš igrao na Old Trafordu daje nam više smirenosti i moći na toj poziciji, što je bilo odlučujuće. Svi su nam potrebni. Imamo mnogo utakmica i svi moraju da se takmiče. Onda ćemo pobjeđivati i svi će biti srećni. To moramo da uradimo", dodao je trener engleskog šampiona.

Mančester siti će u utorak igrati na svom terenu protiv Jang Bojsa, u četvrtom kolu Lige šampiona.

Bonus video: