Realov sljedeći biser najmlađi debitant u Brazilu od Ronalda 1993.

Napadač Palmeirasa Endrik, koji će u julu sljedeće godine, kada postane punoljetan, preći u Real Madrid, biće najmlađi debitant u selekciji Brazila od 1993. godine, kada je pozvan slavni Ronaldo Luis Nazario da Lima.

4515 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Carla Carniel
Foto: Reuters/Carla Carniel

Fernando Diniz je proslavio osvajanje Kopa libertadoresa sa Fluminenseom u subotu veče, a već danas je morao da se posveti drugom poslu - selekciji Brazila, koju će voditi do ljeta, kada će Karlo Anćeloti postati 84. selektor u istoriji "selesaoa".

Na spisak za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u SAD i Meksiku, tj. derbije sa Kolumbijom u Barankilji i Argentinom na "Marakani", Diniz je uvrstio novo čudo od djeteta, Endrika.

Napadač Palmeirasa, koji će u julu sljedeće godine, kada postane punoljetan, preći u Real Madrid, biće najmlađi debitant u selekciji Brazila od 1993. godine, kada je pozvan slavni Ronaldo Luis Nazario da Lima.

Endrik bi mogao da nadmaši Fenomena, jer je "pravi" Ronaldo debitovao tek u martu 1994, kada je imao 17 godina i šest mjeseci, a Endrik će imati 17 godina i pet mjeseci kada se bude igralo sa "kafeterosima" i "gaućosima".

Prvi put su u reprezentaciju pozvani i 26-godišnji ofanzivac Porta, Pepe, tri godine mlađi Paulinjo iz Atletiko Mineira i 22-godišnji Žoao Pedro iz Brajtona, a Diniz je konačno pozvao povremenog reprezentativca Daglasa Luiza iz Aston Vile.

Bonus video: