Radulović: Da završimo kvalifikacije sa dvije pobjede, pa da vidimo za šta će nam na kraju to biti dovoljno

"U prvom duelu sa Mađarskom odigrali smo veoma dobru utakmicu u kojoj, nažalost, nismo uspjeli da osvojimo više od boda. Litvanija nam je, na neki način, dužnik u ovim kvalifikacijama, jer smo u Kaunasu ostali bez dva boda u posljednjim sekundama utakmice"

15893 pregleda 14 komentar(a)
Radulović, Foto: Reuters
Radulović, Foto: Reuters

Teorija za plasman na Evropsko prvenstvo - iako ne velika - i dalje postoji, ali pred posljednja dva meča u kvalifikacijama Crna Gora prije svega želi dvije pobjede, a nakon toga će gledati da li će to biti dovoljno za odlazak za Njemačku.

Selektor naše fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović danas je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Litvanije pod Goricom 16. novembra i Mađarske u Budimpešti tri dana kasnije.

"Zbog svega što se desilo u prvim utakmicama sa ovim rivalima, ali i naših takmičarskih ambicija, želimo da kvalifikacije završimo sa dvije pobjede, da uvećamo bodovni saldo i vidimo za šta će nam to biti dovoljno na kraju ovog ciklusa", poručio je Radulović za sajt FSCG.

Podsjetio je i šta je to obilježilo duele sa Mađarskom u Podgorici (0:0) i Litvanijom u Kaunasu (2:2).

"U prvom duelu sa Mađarskom odigrali smo veoma dobru utakmicu u kojoj, nažalost, nismo uspjeli da osvojimo više od boda. Litvanija nam je, na neki način, dužnik u ovim kvalifikacijama, jer smo u Kaunasu ostali bez dva boda u posljednjim sekundama utakmice", prisjetio se Radulović.

Naglasio je da Crnu Goru očekuju mečevi sa kvalitetnim rivalima.

"Sa Mađarskom koja je do sada bila dominantna u našoj grupi i Litvanijom koja je u drugoj polovini kvalifikacija ostvarila odlične rezultate. Takvi protivnici na pružaju priliku za nadigravanje, ali i osvajanje novih bodova", zaključio je Radulović.

Ukoliko Crna Gora slavi na obje utakmice, a Bugarska pobijedi Mađarsku u Sofiji ili Srbiju u Leskovcu, Crna Gora će izboriti plasman na Euro 2024.

Bonus video: