Real i Bajern za osminu finala

U Ligi šampiona večeras utakmice 4. kola u grupama A, B, C i D

4167 pregleda 0 komentar(a)
Manuel Nojer i Hari Kejn, Foto: WOLFGANG RATTAY
Manuel Nojer i Hari Kejn, Foto: WOLFGANG RATTAY

Jedna od ekipa koja već večeras (21) ima šansu da se plasira u osminu finala Lige šampiona je Real Madrid. Poslije tri kola u grupi C Madriđani su maksimalni, a večeras dočekuju Bragu, koju su prije dvije sedmice u “Kamenolomu” pobijedili 2:1.

Ekipa Karla Anćelotija je u nedjelju kiksala u prvenstvu, odigrala bez golova sa Valjekanom, ali već protiv portugalskog tima ima priliku da se vrati pobjedama.

- Bitno je da obezbijedimo nokaut fazu, ali moramo za to da se izborimo, da igramo maksimalno ozbiljno - rekao je u najavi utakmice Anćeloti.

Pod znakom pitanja je nastup Džuda Belingema. Talentovani Englez je protiv Valjekana povrijedio rame.

- Ne znam da li će igrati, ali oporavio se i nije pokazivao da ima neki problem danas. Vjerovatno će igrati, ali sjutra ćemo ponovo procijeniti njegovo stanje - rekao je italijanski trener.

Braga je u portugalskoj Primeiri posljednji put izgubila prije dva mjeseca, u Ligi šampiona ima tri boda i do kraja će se boriti za narednu fazu.

- Utakmici prilazimo sa istim entuzijazmom kao i svakom meču. Mnogo nam znači igranje u Ligi šampiona. Promijenili smo način igre, u dobroj smo formi i želimo ovako da nastavimo – poručio je fudbaler Madriđana, Naćo.

Korak ka osmini finala mogao bi da napravi i Arsenal, koji u Londonu igra sa Seviljom.

- Igramo protiv dobrog tima, Sevilja ima mnogo iskustva u ovom takmičenju. Ali, igramo pred našim navijačima i znamo koliko nam predstojeća utakmica znači - poručio je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Sevilja je bez pobjede u dosadašnjem dijelu Lige šampiona, ali i dalje ima šansu za plasman u narednu fazu.

- Mislim da smo u prvoj utakmici u određenim segmentima nadigrali Arsenal. Pokazali smo tada da će im biti teško da igraju protiv nas – smatra fudbaler španskog kluba Nemanja Gudelj.

Zanimljivo je u grupi A, u kojoj je Bajern lider sa devet bodova, dok se za drugo mjesto bore Galatasaraj (4) i Mančester junajted (3). Bavarci dočekuju tursku ekipu i imaju priliku da već večeras obezbijede osminu finala, dok Junajted gostuje Kopenhagenu.

- Grupna faza je uvijek teška, trudimo se da osvojimo svaki bod. Ne želimo ništa da poklanjamo. Fokusirani smo na utakmicu protiv Galatsaraja, želimo da budemo najbolji, da igramo kao nedavno u prvenstvu - rekao je trener Bajerna, Tomas Tuhel.

Upravo je prethodnog vikenda u prvenstvu njemački gigant odigrao dobru utakmicu, savladao Borusiju Dortmund (4:0) i iskupio se za eliminaciju iz Kupa. Protiv „milionera“ je briljirao Hari Kejn, koji je postigao het-trik.

- Ne mogu dovoljno da ga hvalim. On je sjajna osoba i fudbaler. Ovo što radi je sjajno. Stigao je ljetos iz Totenhema, promijenio sredinu i napravio ogroman korak u karijeri – pohvalio je Tuhel Kejna.

Parovi - grupa A:

Bajern - Galatasaraj

Kopenhagen - Mančester junajted

Grupa B:

Arsenal - Sevilja

PSV - Lens

Grupa C:

Real Madrid - Braga

Napoli - Union Berlin

Grupa D:

Salcburg - Inter

Real Sosijedad - Benfika

Bonus video: