Vječni Pepe nadmašio Totija: Znam da je ostalo još malo do kraja karijere, ali strast prema fudbalu je i dalje tu

Legendarni Portugalac rođen u Brazilu postao najstariji strijelac u istoriji Lige šampiona

6714 pregleda 0 komentar(a)
Pepe slavi gol kojim je ušao u istoriju, Foto: Reuters
Pepe slavi gol kojim je ušao u istoriju, Foto: Reuters

Takmičenje koje je osvajao tri puta još jednom je imalo njegov potpis, ovog puta za rekord koji bi mogao dugo da traje.

Pepe, legendarni Portugalac rođen u Brazilu, sinoć je protiv Antverpena (2:0) zatresao mrežu i sa 40 godina i 256 dana postao je najstariji strijelac u istoriji Lige šampiona.

On je tako na vječnoj listi preskočio ikonu Rome Franćeska Totiia koji je imao 38 godina i 59 dana kada je u jesen 2014. zatresao mrežu CSKA u Moskvi.

"Znam da je ostalo još malo do kraja karijere, ali sve ovo je strast prema fudbalu - dok igram svakog dana ću dati sve za Porto", poručio je nakon meča Pepe.

Kaže i da je gol postigao na poseban dan...

"Da, jer je bio rođendan moje majke. Rekao sam joj prije utakmice da ću da postignem gol za nju".

Još jednom se osvrnuo na godine i nevjerovatnu karijeru.

"Biti ovdje u ovim godinama je nevjerovatno, baš kao i da naporno radite i žrtvujete se, ali kao što sam rekao sve to je ogromna strast prema fudbalu", naglasio je Pepe.

Njegova karijera krenula je 2002. u Maritimu, za 22 godine nosio je još samo dresove Porta, Bešiktaša i Real Madrida. U kraljevskom klubu je ostavio neizbrisiv trag gdje zajedno sa Serhijom Ramosom na štoperskim pozicijama Real vodio do osvajanja tri Lige šampiona.

"Moj san je bio da jednog dana budem fudbaler - i danas su posebne noći kada igrate na i uživate na punom stadionu", zaključio je Pepe, koji je ujedno i najstariji fudbaler (ako se ne računaju golmani) koji je nastupio u najjačem evropskom takmičenju.

Bonus video: