Mostarac je nadmudrio veliku Barselonu, Marino Pušić potvrđuje fudbalski šmek tog grada

Iako je odigrana polovina utakmica 4. kola Lige šampiona, zna se centralna ličnost tura - to je 52-godišnji trener iz Mostara, Marino Pušić

11959 pregleda 1 komentar(a)
Pušić - Ćavi 1:1, Foto: REUTERS
Pušić - Ćavi 1:1, Foto: REUTERS

Iako je odigrana polovina utakmica 4. kola Lige šampiona, zna se centralna ličnost tura - to je 52-godišnji trener iz Mostara, Marino Pušić.

Ne samo da je nadmudrio Ćavija, već i sa Šahtjorom neočekivanmo savladao Barselonu u Hamburgu - 1:0.

U najjačem satavu "blaugrana" je bila do poluvremena bez šuta na gol, do kraja svega jedan u okvir gola. Šahtjor je vodio do poluvremena, fantastičnom akcijom 21-godišnjeg Georgija Sudakova koju je pogotkom krunisao godinu stariji centarfor Danil Sikan.

Ipak, zna se junak pobjede - Mostarac koji je 24. oktobar iz udobne pozicije pomoćnika u prvaku Holandije, došao na poziv prijatelja, Darija Srne, da spriječi sunovrat "rudara".

U prvoj utakmici pokazao je da zna, mada je Šahtjor izgubio u Barseloni sa 2:1.

Sada je stigao revanš, a Pušićeva ekipa igra fudbal, brzo i atraktivno baš kao Fejnord do njegovog odlaska. Koliku ulogu je Mostarac imao u Roterdamu pokazuju rezultati Fejnorda nakon njegovog odlaska, dva poraza u četiri utakmice,a li i priznanja Arnea Sliota, da mu nedostaje radni elan, lojalnost i privrženost Pušića.

"Upadljivo brza i do najsitnijih detalja osmišljena igra, a ekipa Šahtjora je slična Fejnordu Arnea Slota (koje je Pušić bio pomoćnik). Direktno, dodaj i utrči u prostor. Tako je i Sudakov "pocijepao" odbranu Barse kod vodećeg gola, ali i još jdnopg poništenog pri milimetarskom ofsajdu", komentar je koji anjbolje oslikava nemoć Barse u Hamburgu.

Sudakov, za kojeg Mihail Mudrik kaže da mu nedostaju u Čelsiju njegovi pasovi da bi postizao golove, ali i Sikan, koji je prošao školu Viljerala, ali i kao prvi iz Isatočne Evrope probe u PSŽ-u, sa 18 godina se priključio "rudarima", glavne su vedete novog Šahtjora.

Mostarci se sada mogu pohvaliti sa dvojicom stručnajka kojima svijet fudbala skida kapu - Vahi Halilhodžiću i Marino Pušiću.

Bonus video: