Obi Mikel je prošao pakao Luisa Dijasa: Roman Abramovič je ponudio da pošalje ljude da spasu mog tatu

"Dva sata pred utakmicu sa Argentinom na SP 2018. pozvao me je brat i rekao mi da je otac kidnapovan. Sjedio sam oko 30 minuta u svojoj sobi razmišljajući šta da radi, a na kraju sam odlučio da nikome iz reprezentacije ništa ne govorim, jer nas je čekala najveća utakmica u našim životima - igramo protiv Lionela Mesija i Argentine"

9731 pregleda 2 komentar(a)
Oni Mikel, Foto: Shutterstock
Oni Mikel, Foto: Shutterstock

Svijet se ovih dana zajedno sa Luisom Dijasom moli da otac ofanzivca Liverpula bude oslobođen od otmičara, a isti pakao prije pet i po godina preživio je još jedan fudbalski as Džon Obi Mikel.

Nekadašnji nigerijski reprezentativac i dugo godina vezista Čelsija pred meč Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji saznao je da mu je otac kidnapovan.

"Dva sata pred utakmicu sa Argentinom pozvao me je brat i rekao mi da je otac kidnapovan. I to se desilo već drugi put. Prvi put kada se to dogodilo bio je veliki šok sa mene, a sada još veći. Ranije sam uspio da razgovaram sa otmičarima koji su od mene tražili mnogo novca i koji sam im na kraju dao da bi ga pustili", počeo je razgovor za "Talk sport" Obi Mikel.

Momak koji je 91 put branio boje Nigerije prisjetio se tog ljetnjeg dana u Sankt Peterburgu.

"Sve je ovog puta bilo još gore - spremao sam se da uđem u jednu od najvažnijih utakmica karijere. Sjedio sam oko 30 minuta u svojoj sobi razmišljajući šta da radi, a na kraju sam odlučio da nikome iz reprezentacije ništa ne govorim, jer nas je čekala najveća utakmica u našim životima - igramo protiv Lionela Mesija i Argentine", ispričao je Obi Mikel.

Argentina i Mesi u meču koji je odlučivao ko će proći u osminu finala nekako su uspjeli da sruše Nigeriju (2:1), ali pravi pakao tek je očekivao Obi Mikela.

"Nakon utakmice sam svima rekao. Selektor Gernot Ror i pojedini saigrači bili su gotovo u suzama. Govorili su da je trebalo da im kažem i da nije trebalo da igram".

Abramovič
Abramovičfoto: Shutterstock

Dok je trajala drama, Obi Mikel je primio zanimljiv poziv...

"Nazvao me je Roman Abramovič (tada vlasnik Čelsija) u rekao: Da li želiš da pošaljem ljude tamo? Ako pošaljem ljude, mogu da spasim tvog tatu. Pitao sam kako to misli da uradi, a on je samo rekao: Ne brini o tome, samo mi javi ako želiš - ja to mogu da uradim", istakao je fudbaler koji je 91 put branio boje svoje zemlje.

Obi Mikel je odlučio, ipak, da ide drugim putem, a pet dana nakon utakmice njegovog oca spasila je policija.

Kaže i da je ovih dana mislima uz Luisa Dijasa...

"Znam dobro kroz šta Luis prolazi. Ovakve situacije su takve da ne možeš ništa da uradiš. Jedino što ti ostaje jeste da čekaš", zaključio je Obi Mikel.

Bonus video: