Santoš: S Ronaldom nemam kontakt još od Mundijala

"Nemam za čime da žalim, znam da su ga neke stvari povrijedile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promijeni", rekao je bivši selektor Portugala

4631 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portugal je nastup na Mundijalu u Kataru završio u četvrtfinalu eliminacijom od Maroka - od tada je narušen odnos bivšeg selektora Fernanda Santoša i legende svjetskog fudbala Kristijana Ronalda.

I tokom SP se spekulisalo da je CR7 ljut na selektora zbog minutaže, a prijateljstvo je izgleda definitivno "puklo" nakon duela osmine finala sa Švajcarskom.

Ronaldo je ostao na klupi, šansu je od prvog minuta dobio Gonsalo Ramos i za povjerenje Santošu vratio sa tri gola u trijumfu 6:1...

Santoš, koji je u međuvremenu napustio Portugal pa kratko vodio Poljsku, priznaje da nije u kontaktu s Ronaldom, iako su kroz karijeru imali sjajnu saradnju.

"Ronaldo i ja više ne razgovaramo. Duga je to priča, ne znam ni tačno od kog dana. Ali, znam da nismo pričali od kada smo se vratili iz Katara", rekao je Santoš i nastavio:

"Imao sam jaku vezu sa Kristijanom i to ne samo poslovnu. Sreli smo se prvi put u Sportingu kada je imao 19 godina. Ta veza je rasla, a ja sam postao selektor pošto je on pozvan u reprezentaciju. Bili smo kao otac i sin ili kao stariji i mlađi brat. Nema to veze ni sa čim sa Mundijala, a ja sam napravio potez za koji sam smatrao da je dobar i strateški važan u tom trenutku", istakao je Santoš.

Ronaldo je na Mundijal pošao nakon što nije puno igrao u Mančester junajtedu, koji je potom napustio da bi pojačao i otišao u Al Nasr.

"Nije imao najbolju 2022. godinu. On jeste najbolji na svijetu, ali je imao očajnih šest mjeseci. Imao je porodičnu tragediju, a to je uticalo na njega i na sportskom planu. Nije prošao pripreme, nije igrao dva mjeseca... Onda se vratio u Mančester, a tamo uopšte nije igrao. Ronaldo je fizički i dalje bio na top-nivou, ali na mnogo nižem kada je igra u pitanju", jasan je Santoš.

Vjerujem da će Ronaldo i on opet imati odnos kakav su imali ranije.

"Nemam za čime da žalim, znam da su ga neke stvari povrijedile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promijeni. Strpljiv sam, siguran sam da ćemo se sresti i pričati o svemu", zaključio je iskusni trener.

Bonus video: