Bez pobjednika u duelu Tomašević - Kuč, Rubežićev Aberdin se remijem u Solunu oprostio od fudbalskog proljeća

U Ligi konferencija odigrano devet utakmica 4. kola Lige konferencija, Balkani remizirao u Astani

3680 pregleda 0 komentar(a)
Norvežani su priredilia najveće iznenađenje pobjedom u Istanbulu, Foto: REUTERS
Norvežani su priredilia najveće iznenađenje pobjedom u Istanbulu, Foto: REUTERS

Derbi crnogorskih reprezentativaca Žarka Tomaševića i Edvina Kuča otvorio je igrom bez golova današnje, 4. kolo Lige konferencija. I Tomaševićeva Astana i Balkani kapitena Kuča, imaju po četiri boda, Astana bolji međusobni skor.

U prilog im je išao i poništeni gol Dinamo Zagrebu u finšu utakmice u Plzenju i porazu od domaće ekipe (1:0), koja ima maksimalnih 12 bodova, "modri" svega tri. Plzenj će direktno u osminu finala Lige konferencija, ostale tri ekipe bore se za drugu poziciju i 16-tinu finala najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

A Aberdin je u šestom minutu nadoknade u prošlom kou poražen od PAOK-a, ali je ekipa našeg reprezentativnog štopera Slobodana Rubežića odoljela u Solunu - 2:2.

Rubežić je odigrao cijeli meč, ali njegov klub neće na proljeće igrati u Evropi, jer imaju svega dva boda. Lider PAOK 10, a Ajntraht je slavio u Finskoj nad HJK-om - 1:0, za deveti bod.

Loš dan za klubove regiona uz Dinamo, obilježili su porazi Zrinjskog i Čukaričkog. Prvak BiH je poražen u Varšavi od Legije sa 2:0, i plasman u nokaut fazi je u domenu teorije, dok je Čukarički kući izgubio od Fiorentine - 1:0. Klub iz Beograda je bez bodova.

Novi podvig napravio je Bodo/Glimt, novom pobjedom nad Bešiktašem i to ovoga puta u Istanbulu - 2:1, sa dva gola Kamerunca Farisa Mumbanje. Bešiktaš se porazima od norveškog kluba oprostio do fudbalskog proljeća.

Nordsjeland je remizirao sa Trnavom - 1:1, a identićno je i Ferencvaroš Dejana Stankovića odigrao sa Gentom. Ta dva kluba imaju po šest, Fiorentina osam bodova.

Bonus video: