"Novaković i Globarević zvali trenere, ljudi koji pišu saopštenje kriju se iza imena kluba"

Miodrag Džudović reagovao na jučerašnje, kako je istakao, nepotpisano saopštenje Fudbalskog kluba Budućnost AD Podgorica

6445 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Miodrag Džudović iz perioda dok je vodio Budućnost, Foto: FSCG
Miodrag Džudović iz perioda dok je vodio Budućnost, Foto: FSCG

Nekadašnji crnogorski reprezentativac i predsjedavajući u Udruženju trenera FSCG - Centar Miodrag Džudović, reagovao je na saopštenje uprave Budućnosti u kojem se između ostalog kaže da "nije baš moralno da trener skromne igračke i još skromnije trenerske karijere, predstavlja struku Crne Gore, i po kojim kriterijumima je predstavlja".

Trener koji prošle sezone odveo podgorički tim do šampionskog trona, kaže da u svom govoru na vanrednoj izbornoj Skupštini Udruženja klubova FSCG - Centar, kada je pominjao ime svog bivšeg kluba, ni u kom slučaju nije mislio na instituciju Budućnosti - na fudbalere, mlađe selekcije, ljude koji su zaposleni u klubu, na navijače...

"Da ne bude zabune, aludirao sam na delegate - na ljude koji su u ime FK Budućnost došli na Skupštinu i koji su napustili sjedincu prilikom mog izlaganja".

Džudović je tokom govora istakao da su pojedini članovi Udruženja trenera FSCG, kao i on sam, trpjeli veliki pritisak u susret izborima za predsjednika nekadašnje srednje regije.

"Želim da skrenem pažnju da sam se obratio onim ljudima koji su se u tom momemtu sakrili iza imena kluba, i koji su se ponovo sakrili iza imena kluba dajući nepotpisano saopštenje".

Džudović je potom, hronološki, pričao o pozivima i pritiscima...

"Već tri mjeseca treneri članovi Udruženja kojem presjedavam trpe pritisak u vidu zahtjeva da na sjednici Udruženja trenera zastupaju stavove kluba, a ne svoje lične stavove. Želim da crnogorska javnost zna da su moj 'kolega' trener Duško Globarević i direktor Budućnosti Novak Novaković pozivali članove udruženja govoreći im da treba da podrže stav kluba, a ne svoj lični stav. To su mi rekli članovi Udruženja trenera lično, i ponovili na sjednici održanoj 19. oktobra pred ostalim članovima Udruženja. Pozivam članove - ako ne govorim istinu, da me demantuju", kazao je Džudović, navodeći da je i on sam dobijao, kako ih je nazvao, "dobronamjerne savjete".

"Da promijenim stav za kojeg ću se kandidata u izborima za predsjednika u Udruženju trenera FSCG - Centar odlučiti. U suprotnom - da se zabrinem za svoju trenersku budućnost. I za mene je ovim saopštenjem, završena sva priča na ovu temu".

A za saopštenje kluba u kojem se spominju njegove moralne, igračke i trenerske vrijednosti, Džudović je bio kratak:

"To govori više o onima koji su, krijući se iza imena kluba, pisali takvo saopštenje. Crnogorska sportska i fudbalska javnost za ko sam i ponosim se svojim dostignućima u karijeri".

Džudović je, na kraju, govorio o užasnom ambijentu u kojem u posljednje vrijeme radi trenerska struka.

"Treneri prolaze kroz izuzetno težak period i odnosi se na pritiske kojima su izloženi. I takav ambijent neće donijeti ništa dobro crnogorskom fudbalu".

Bonus video: