Adžićevi vršnjaci iz "Gardijanovih 60" već su dovoljni dobri za velikane Brazil i Francusku

Selektor Francuske Didije Dešan za finiš kvalifikacija pozvao vezistu PSŽ-a Varena Zair-Emerija, njegov kolega na klupi Brazila Fernando Diniz za derbije protiv Kolumbije i Argentine računa na budućeg napadača Reala Endrika. Još ranije kod Roberta Manćinija za Italiju je debitovao napadač Udinezea Simone Pafundi

16145 pregleda 23 reakcija 7 komentar(a)
Endrik i Zair Emeri, Foto: SE Palmeiras/PSG - Paris Saint-Germain (Facebook)
Endrik i Zair Emeri, Foto: SE Palmeiras/PSG - Paris Saint-Germain (Facebook)

Britanski "Gardijan" nedavno je bisera Budućnosti Vasilija Adžića uvrstio na listu 60 najvećih fudbalskih talenata na svijetu rođenih 2006. godine.

I dok je Adžić od skoro počeo da igra za mladu reprezentaciju Crne Gore, pojedini njegovi vršnjaci sa pomenutog spiska već su dobili pozive za seniorske selekcije giganata kakvi su Brazil i Francuska.

Selektor šampiona svijeta iz 2018. i vicešampiona iz 2022. Didije Dešan među "galske pjetlove" pozvao je 17-godišnjeg Varena Zair-Emerija za finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Gibraltara i Grčke.

Istovremeno, selektor najveće reprezentacije svih vremena Brazila i čovjek koji je nedavno osvojio Kopa Libertadores sa Fluminenseom Fernando Diniz, za derbije kvalifikacija za Mundijal 2026. protiv Kolumbije i Argentine na spisak pozvanih stavio je takođe 17-godišnjaka Endrika.

Zair-Emeri je "eksplodirao" ove sezone u dresu Pari Sen Žermena, nezamljeniv je na sredini terena, a u Ligi šampiona (posebno protiv Milana na Parku prinčeva) već je pružio toliko zrelu predstavu da je oduševio fudbalsku planetu.

Vezista "svetaca" tako je postao najmlađi igrač pozvan u reprezenataciju Francuske u posljednjih 110 godina.

Endrik je čudo od djeteta Palmeirasa, momak koji će od ljeta nositi dres velikog Real Madrida i najmlađi debitant u Brazilu još od velikog Ronalda 1993. godine.

Na "Gardijanovoj" listi nalazi se i talenat Udinezea Simone Pafundi, koji je još sa 16 godina kod Roberta Manćinija debitovao za Italiju.

Tu je i supertalenat Barselone Mark Giju, koji još nije dobio poziv za A tim Španije, ali je jeste tokom ove jeseni povjerenje Ćavija Ernandesa u Barseloni. Debitovao je protiv Atletik Bilbaoa i poslije samo 33 sekunde postigao prvi gol za katalonskog giganta.

I Adžić je u planovima selektora Crne Gore Miodraga Radulovića, navodno je već bio planiran njegov debi u prijateljskom meču protiv Libana, ali je trenutno procjena da je vezista Budućnosti potrebniji mladoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bonus video: