Fudbalska Crna Gora Džudoviću: Teško je braniti neodbranjivo, možda je najbolje spustiti glavu kao vaš kandidat

NVO Fudbalska Crna Gora od Džudovića traži niz odgovora, između ostalih i da li je sazvao sjednicu Udruženja trenera FSCG - Centar u trenutku dok
je još tekao rok za predaju kandidatura za predsjednika Udruženja fudbalskih klubova Centar, kao i da li je tvrdio da postoji samo jedan kandidat za predsjednika Udruženja Centar - Risto Lakić

3608 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

NVO Fudbalska Crna Gora saopštila je da je zabrinuta, jer je predsjednik u Udruženju trenera FSCG - Centar, Miodrag Džudović naznačio da je najveći crnogorski fudbalski klub Budućnost vršio pritisak na trenere iz svog pogona kako bi glasali u pomenutom Udruženju u interesu tog istog kluba.

Oni u saopštenju dodaju da je isti taj Džudović, do skoro šef stručnog štaba Budućnosti, znao da je napravio niz prekršaja u samoj organizaciji odbora Udruženja trenera Centar.

Oni od njega traže da javnosti jasno i precizno odgovori na sljedeća pitanja:

"Da li je tačno da ste sazvali sjednicu pomenutog Udruženja u trenutku dok je još tekao rok za predaju kandidatura za predsjednika Udruženja klubova FSCG - Centar?

- Da li je tačno da ste na pomenutoj sjednici tvrdili da postoji samo jedan kandidat za predsjednika Udruženja Centar, Risto Lakić?

- Da li je tačno da je istoj sjednici prisustvovao Mojaš Radonjić, potpredsjednik FS iako na to nije imao pravo?

- Da li je tačno da je na pomenutoj sjednici bilo glasanje za podršku Ristu Lakiću i da je isto završeno skorom četiri uzdržana naspram tri koji su podržali Rista?

Dva člana Udruženje nisu prisustvovali istoj, a uzdržani glasovi na istoj nisu htjeli da glasaju dok se ne završi rok za predaju kandidatura za predsjednika Udruženja Centar koji je bio 20 oktobar?

- Da li je tačno da je većina članova Udruženja tražilo sazivanje nove sjednice pošto se završi rok za predaju kandidatura za predsjednika kako bi isto Udruženje moglo da se izjasni koga da podrži?

- Da li je tačno da ste na istoj toj sjednici obećali sazivanje nove sjednice, koju na kraju, niste ni sazvali?

- Ko je uticao na Vas da istu ne sazovete", naglasili su iz Fudbalske Crne Gore.

Dodaju da od Džudovića očekuju da odgovori i kaže istinu i samo istinu, jer postoje svjedoci, prisutni na toj sjednici.

"Takođe od njega očekujemo da imenom i prezimenom kaže ko je to vršio pritisak na njega i ko mu je prijetio da neće nigdje moći da radi. Mi smo spremni na sve, govorimo otvoreno, iznosimo imena, stojimo iza toga. Da li si Miodraže spreman da u cilju istine dostaviš listing poziva da javnost uvidi koga si ti sve zvao i kada".

Na na kraju dodaju...

"Znamo da je teško braniti neodbranjivo, a ponekad je možda najbolje zaćutati i spustiti glavu dolje, kao što ju je spuštio Vaš kandidat kada se rukovao sa našim", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: