Milinković oprezan pred Jedinstvo: Bjelopoljci imaju kvalitet i najboljeg strijelca u istoriji CFL

Aktuelni šampion ima tri boda manje od lidera Dečića

7244 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pred posljednju reprezentativnu pauzu u 2023. godini fudbaleri Budućnosti žele samo jedno - da makar sačuvaju minus od tri boda u odnosu na Dečić, lider Meridianbet 1. CFL.

Aktuelni šampion u subotu od 16 sati dočekuje Jedinstvo, pobjeda je obaveza ako želi da bude ravnopravan rival Tuzanima u momentu kada igraju ubjedljivo najbolji fudbal u šampionatu.

"Jedinstvo je dobra ekipa, a uprkos tome što smo prvu utakmicu dobili ubjedljivo - to ne smije da nas zavara. To sam rekao i igračima, jer je protivnik u Bijelom Polju imao na momente dobre šanse, stavio nas je na iskušenja i zahvaljujući golmanu smo čuvali prednost. Kasnije smo postigli drugi i treći gol i sve je bilo lakše", sjeća se trener Mladen Milinković septembarskog trijumfa od 4:1.

Jedinstvo je osmo na tabeli.

"Ne smijemo da potcijenimo Jedinstvo. Ima kvalitet i najboljeg strijelca u istoriji crnogorske lige Žarka Koraća - to su informacije koje treba da nas drže budnim i opreznim. Moramo da pružimo maksimum, a uz dozu sreće koja je neophodna u fudbalu, želimo da osvojimo tri boda što je naš osnovni cilj. Jednostavno, želimo na pauzu da odemo zadovoljniji nego što smo bili prethodnog puta", istakao je Milinković.

Osvrnuo se srpski stručnjak i na remi sa Arsenalom u prošlom kolu (1:1).

"Odigrali smo jednu od boljih utakmica u toku prvenstva, stvorili dosta izglednih šansi, imali vođstvo od 1:0 i veliku šansu pri kraju prvog poluvremena. Da smo postigli gol, vjerovatno bismo meč riješili u svoju korist. Više bih volio da smo odigrali slabije, ali da smo slavili", zaključio je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: