Najveći klubovi protiv Sitija i PSŽ-a: Ne kupujemo od njih, ne prodajemo njima

Jedna od stavki u tom sporazumu trebalo bi da bude i odluka ovih klubova da ne prodaju igrače Pari sen Žermenu i Mančester sitiju, kao i da ne kupuju fudbalere iz tih klubova
14 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2017. 14:44h

Pari sen Žermen je plaćanjem 222 miliona eura za Nejmara potpuno poremetio fudbalsko tržište.

Pijaca je "podivljala", ogroman novac je sada u igri, pa Barselona ni za 100-120 miliona eura ne može da dovede zamjenu za Brazilca.

Pojedini svjetski mediji javljaju da su čelnici najvećih evropskih klubova u svakodnevnom kontaktu i da planiraju da organizuju sastanak u Monte Karlu da bi pokušali da stanje vrate u normalu.

Navodno, tom sastanku neće prisustvovati predstavnici dva kluba - Mančester sitija, koji je ovog ljeta platio preko 200 miliona funti za dovođenje igrača, i Pari sen Žermen, koji je i doveo tržište u ovakvu situaciju.

Cilj klubova, poput Reala, Barselone, Mančester junajteda, Bajerna, Liverpula, Juventusa, Milana, Atletika, Totenhema, Monaka, Liona... jeste da postignu "džentlmenski sporazum", po kome cijene igrača neće vrtoglavo rasti, već će se koliko-toliko voditi računa o realnoj, i tržišnoj, vrijednosti...

Jedna od stavki u tom sporazumu trebalo bi da bude i odluka ovih klubova da ne prodaju igrače Pari sen Žermenu i Mančester sitiju, kao i da ne kupuju fudbalere iz tih klubova.

Sastanak su inicirali Barselona i Bajern...

Bonus video: