Jezero zaustavilo Dečić, Budućnost na minus jedan od prvog mjesta

Tuzani prekinuli seriju od sedam pobjeda, šampion savladao Jedinstvo, samo remi Sutjeske

32012 pregleda 41 reakcija 20 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 11.11.2023. 20:30h

Fudbaleri Budućnosti su se kockali protiv Jedinstva, od laganih i rutinskih 3:0 dozvolili su Bjelopoljcima da se preko najboljeg strijelca lige Žarka Koraća vrate na 3:2, pa se od "riješenog" meča dobila drama u samom finišu i sudijskoj nadoknadi.

Gosti su potom ostali bez isključenog Dacića, a aktuelni šampion sačuvao gol prednosti i osvojio tri boda kojima se primakao na bod lideru Dečiću. Lider je seriju od sedam trijumfa prekinuo remijem protiv Jezera u derbiju kola (0:0).

Podgoričani su nastavili tradiciju protiv Jedinstva, kojeg su nadigrali i u 10. meču zaredom.

Luka Mirković je u 31. minutu prodao lažnjak gostujućem igraču i na ivici šesnaesterca dodao loptu do Miloša Brnovića, koji je poslao u mrežu.

Nakon sat igre domaći su dali i drugi gol, napadač Marko Mrvaljević ubacio je loptu u mrežu poslije centaršuta Ignjatovića i velike greške golmana gostiju Akovića.

Brazilac Almeida je četiri minuta kasnije povećao na 3:0 nakon još jednog šuta Brnovića i još jedne, ovoga puta rezonske, intervencije Akovića, i ništa nije mirisalo na dramatičan završetak, jer su se šanse pred golom gostiju samo smjenjivale...

I Bjelopoljci su zaslužili da daju gol, ali je malo ko vjerovao da će za samo tri minuta postići dva.

Oba su djelo najboljeg strijelca sezone i najboljeg strijelca crnogorskog šampiona od sticanja nezavisnosti, Žarka Koraća. Iskusni napadač je prvo pogodio glavom nakon prekida, a onda i nogom pod prečku - 12. i 13. gol ove sezone, a 113. i 114. ukupno, vratili su neizvjesnost u meč.

Žarko Korać
foto: FSCG

Nisu, međutim, gosti bili ni blizu izjednačenja, naročito kada su ostali sa igračem manje, Budućnost je preko Sekulića mogla da postigne i četvrti gol...

Dečić je, s druge strane, mogao da savlada Jezero, ali je moglo da bude i drugačije.

Najbolju šansu za Tuzane u prvom poluvremenu je imao Brazilac Patrik Karvaljo, Plavljani su uzvratili preko Edisa Redžepagića, da bi timu Milorada Pekovića pripao drugi dio igre.

Promašivali su Patrik Karvaljo i u samom finišu Robert Đeljaj koji je izblokiran, iako je odlični golman gostiju Igor Asanović već bio savladan.

A Sutjeska nikako da veže dva trijumfa.

Uradila je to ove sezone samo jednom u čak 16 kola, a novi kiks stigao je na DG areni - 1:1 protiv posljednjeplasirane Mladosti Lob.bet.

Nikšićani su čak i gubili. Prekaljeni Bogdan Milić, napadač koji je, baš kao i Korać, tresao mreže i u prvom izdanju crnogorske lige po sticanju nezavisnosti prije 17 godina, pogodio je neometan glavom nakon centaršuta Abdulahija u 51. minutu.

Sutjeska je izjednačila u 69. minutu, lopta se uz mnogo sreće nakon šuta Srđana Krstovića i dva odbitka otkotrljala u mrežu, ali izabranici Vladimira Jankovića nisu u preostalom dijelu meča našli put do mreže odličnog golmana Dragojevića - ostalo je 1:1.

Mladost - Sutjeska, OFK Mladost DG, FK Sutjeska
foto: FSCG

Velika borba viđena je u derbiju Jadrana - Petrovac i Arsenal podijelili su bodove na stadionu "Mitar-Mićo Goliš", i to nakon pogodaka Slobodana Babića i Bobana Đorđevića u finišu prvog poluvremena, dok je duel Mornar - Rudar odgođen je za ponedjeljak zbog jake kiše i natopljenog terena na "Topolici".

Rezultati 16. kola

DEČIĆ - JEZERO 0:0

BUDUĆNOST - JEDINSTVO 3:2

Miloš Brnović 31, Marko Mrvaljević 60, Stefano Almeida 64 - Žarko Korać 85, 88.

MLADOST DG - SUTJESKA 1:1

Bogdan Milić 51 - Srđan Krstović 69.

PETROVAC - ARSENAL 1:1

Slobodan Babić 37 - Boban Đorđević 42.

Odgođeno

MORNAR - RUDAR

Standings provided by Sofascore

Bonus video: