Borusija izgubila u Štutgartu, Kejn je klasa za sebe

Bajern slavio u 11. kolu, Dortmund izgubio u povratklu Girasija u tim Štutgarta

3958 pregleda 0 komentar(a)
Kejn prati ritam čuvenog Gerda Milera, Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
Kejn prati ritam čuvenog Gerda Milera, Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Serhiu Girasi se vratio u ekipu Štutgarta, "švabe" su slavile - ni manje ni više nego protiv Borusije Dortmund - 2:1.

Gvinejac, kojeg je povreda u osmom kolu onemogućila da dostigne rekord Kristijana Ronalda od 15 pogodaka u prvih osam utakmica liga petice, u igru je ušao u 67. minutu a u 83. je sa penala potpisao pobjedu na radost domaćih naviajča. To je njegov 15 gol u sezoni.

Ali Hari Kejn je sada na 17, i ne prestaje da oduševljava, ne samo fudbalsku javnost u njemačkoj već i saigrače. Njegov ritam nije viđen u Bajernu, koji je 11 prethodnih sezona osvajao titulu u Bundesligi.

Kejn je postigao dva gola u pobjedi Bajerna nad Hejdenhajmom - 4:2, u 14. i 44. minutu i oba puta je asistent bio Liroj Sane. Englez je u 16 utakmica za Bajern na koti od 21 gol i sedam asisetncija u svim takmičenjima!

Gosti su bili uporni, iskoristili izmjene u domaćoj ekipi da dođu do poravnanja u 70. minutu, nakon gola Beste, pošto je tri minuta ranije pogodio i Kleindiest.

Ipak, rezerve u Bajernu nisu bilo ko, već Portugalac Ribeiro koji je pogodio u 72, 11 minuta nakon što je ušao u igru i Čupo-Moting, koji je u 85. minutu postavio konačan rezultat. I on je u igru ušao u 61. minutu.

Preostale dvije utakmice danas završene su bez pobjednika - bez golova su odigrali Darmštat i Majnc, dok je Augsburg sa Hofenhajmom odigrao 1:1. Domaćin je izjednačio sjajnim golom Demirovića.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: