Radulović: Motiva neće faliti, cilj osvojiti što više bodova

Fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalifikacioni ciklus završiće mečevima sa Litvanijom 16. novembrom u Podgorici i Mađarskom tri dana kasnije u Budimpešti

7592 pregleda 34 reakcija 16 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: FSCG
Miodrag Radulović, Foto: FSCG

Crnogorskim fudbalerima u duelima sa Litvanijom i Mađarskom motiva neće faliti, a cilj je da se osvoji što više bodova, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalifikacioni ciklus završiće mečevima sa Litvanijom 16. novembrom u Podgorici i Mađarskom tri dana kasnije u Budimpešti.

Radulović je kazao da je motiv više što im je utakmica sa Litvanijom posljednja pred svojim navijačima i da će to biti prilika da se od njih oproste i zahvale im se dobrom igrom i pobjedom.

“Zbog svih dešavanja koje su obilježile prve utakmice sa istim rivalima i takmičarskih ambicija, naše je da zabilježimo pobjedu i završimo kvalifiikacije kako treba”, kazao je Radulović.

Govoreći o prvom rivalu u novembarskom takmičarskom ciklusu, kazao je da Litvanija igra sve bolje kako takmičenje odmiče.

“Litvanci su naši stari dužnici i sjećamo se tog sekunda kada smo imali bodove u džepu. Promijenili su sistem, mnogo bolje igraju. U drugom dijelu kvalfikacija pokazali su da su ozbiljan rival, čeka nas jedan motivisan protivnik, ali siguran sam da ako ponovimo izdanje kao protiv Bugarske i Mađarske na našem terenu, možemo da izborimo pobjedu”, kazao je Radulović.

On je istakao da protiv Litvanije neće moći da računa na Stefana Mugošu i Stefana Savića.

Komentarišući šanse crnogorske reprezentacije, on je naglasio da je sportski i ljudski nadati se dok god postoje šanse.

"Fokus je na Litvaniji, u toj utakmici bićemo lišeni Stefana Savića zbog kartona, kao i Stefana Mugoše koji je zadobio povredu. Hendikep je i što Marko Bakić neće biti tu. Litvanija i Mađarska su ekipe protiv kojih ćemo pokušati da poboljšamo bodovni saldo i pokažemo kvalitetnu igru", rekao je je Radulović.

On je naglasio da ekipa, bez obzira na sve, motivisana ulazi u duele sa Litvancima i Mađarima.

“Ne bih bio iskren ako bih rekao da nećemo pratiti šta se dešava u Bugarskoj, ali prvo je fokus na Litvaniji. Naše je da budemo fokusirani i osvojimo tri boda. Nakon toga slijedi put za Mađarsku i imamo motiva na pretek da završimo kvalifikacije na pravi način. Plan i ideja za igru postoje i nadamo se da će se to pokazati na djelu”, zaključio je Radulović.

Bonus video: