Spektakl u Londonu: Osam golova i remi Čelsija i Sitija

Čelsi i Mančester siti igrali neriješeno - 4:4

9428 pregleda 4 komentar(a)
Džekson proslavlja gol sa Galagerom i saigračima, Foto: Reuters
Džekson proslavlja gol sa Galagerom i saigračima, Foto: Reuters

Fenomenalna, možda i najbolja utakmica ove sezone, odigrana je danas u Premijer ligi - Čelsi i Mančester siti su u meču punom preokreta igrali neriješeno (4:4).

Siti je tri puta vodio, a bez pobjede je ostao u sudijskoj nadoknadi kada je Dijaš u kaznenom prostoru oborio Broju, da bi gol iz penala postavio Palmer, koji je postavio konačan rezultat.

Siti je prvi poveo - Kukurelja je u šesnaestercu oborio rivala, a sudija Entoni Tejlor dosudio penal. Gol sa 11 metara u 25. minutu je postigao Haland.

Tri minuta nakon primljenog pogotka, Čelsi je mogao do izjednačenja, ali je Ederson zaustavio Džejmsa, pa su "plavci" dobili korner, nakon kojeg se mreža gostiju ipak zatresla - Galager je centrirao, Tijaga Silvu niko nije čuvao, pa je Brazilac glavom na prvoj stativi odlično reagovao (1:1).

Zaprijetio je nakon toga Siti preko Fodena, a onda je Čelsi i poveo kada je gol postigao Rahim Sterling u 37. minutu postigao gol (2:1).

Nakon gola Sterlinga šansu je za Siti imao Haland, Sančes je dobro reagovao, ali ništa nije mogao u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Akandži poslije asistencije Bernarda Silve izjednačio (2:2).

Na poluvremenu je bilo 2:2, a odlična utakmica je viđena i u nastavku. Već u 47. minutu Siti je krenuo u kontru, Alvares sa desne strane ubacio loptu, a Haland postigao drugi gol na utakmici i svoju ekipu ponovo doveo u vođstvo (3:2).

Poslije sat vremena igre Palmer je mogao da izjednači, ali je bio neprecizan, da bi u 67. minutu Nikolas Džekson postigao gol i poravnao rezultat (3:3).

Nakon gola Džeksona, Malo-Gusto je imao odličnu priliku, ali je šutirao preko gola, da bi u 86. minutu Rodri sa distance donio novu prednost Sitiju (4:3).

Ušlo se tada u sudijsku nadoknadu, djelovalo je da će Siti sačuvati pobjedu, ali je onda Dijaš neoprezno reagovao, pa je Čelsi dobio penal, a Palmer postavio konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: