Bugari zbog promjene stadiona rizikuju službenih 3:0, Mađarska bi do EP mogla prije meča sa Crnom Gorom?

FS Bugarske meč kvalifikacija za EP protiv Mađarske iz Sofije preselio u Plovdiv, a vlasnik firme koja izvodi radove na stadionu u tom gradu protivi se odigravanju meča i tvrdi da stadion, koji je u fazi rekonstrukcije, nije bezbjedan da se na njemu igraju mečevi

11800 pregleda 2 komentar(a)
Stadion u Plovdivu na kojem bi trebalo da se odigra utakmica, Foto: Printscreen YouTube/ Plovdiv News
Stadion u Plovdivu na kojem bi trebalo da se odigra utakmica, Foto: Printscreen YouTube/ Plovdiv News

Kada se činilo da bugarski fudbal ne može gore od izdanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo desio se "slučaj Plovdiv".

Fudbalski savez te zemlje odlučio je da utakmicu protiv Mađarske u kvalifikacijama iz Sofije preseli u Plovdiv, nakon čega je vlasnik firme koja izvodi radove na stadionu u tom gradu poslao pismo gradonačelniku u kojem se protivi odigravanju utakmice, jer je stadion u fazi rekonstrukcije i nije bezbjedan da se na njemu igraju mečevi.

Zbig svega gradonačelnik Plovdiva odbio je da potpiše saglasnost da se taj meč odigra u drugom po veličini gradu Bugarske.

Kako je objavio Sportal.bg, brzo je reagovao FS Bugarske koji je upozorio da bi ukoliko ne dođe do odigravanja utakmice rezultat mogao da bude službeno registrovan 3:0 za Mađarsku, a uslijedile bi još veće sankcije za fudbal u toj zemlji.

Sve to značilo bi da bi Mađarska sa nova tri boda obezbijedila plasman na Euro 2024, a Crna Gora tako ostala bez jedne od dvije šanse da se na kraju, ipak, nađe u Njemačkoj.

Poznato je da su "sokolima" do kraja kvalifikacija potrebne dvije pobjede protiv Litvanije u Podgorici i Mađarske u Budimpešti, ali i "pomoć" upravo Bugarske, koja bi morala da dobije ili Mađarsku (ako se meč bude igrao) ili Srbiju u Leskovcu.

Promjenu mjesta odigravanja utakmice Bugarska - Mađarska, kako je saopštio Izvršni direktor FS Bugarske Boris Popov, tražila je Uefa.

"Uefa je 3. novembra preporučila promjenu domaćinstva ovog meča i preporučila je da se utakmica odigra upravo u Plovdivu", istakao je Popov.

Novinari Sportala danas su posjetili stadion "Hristo Botev" u Plovdivu i izvještavaju da su se građevinske aktivnosti na objektu nastavile i da su na 48 sati prije utakmice po stadionu razbacane metalne konstrukcije, dok se iza sjeverne i južne tribine nalaze dizalice.

Bonus video: