Falilo malo više arogancije kada se lomilo, sad je sve u domenu iznenađenja - zavisimo i od drugih, što je najgore

Crna Gora u četvrtak (20.45) dočekuje Litvaniju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u nedjelju (15) gostuje Mađarskoj. Marko Vešović se nakon povrede vraća u nacionalni tim

12332 pregleda 6 komentar(a)
Marko Vešović na treningu, Foto: FSCG
Marko Vešović na treningu, Foto: FSCG

Marko Vešović se ponovo priključio reprezentaciji Crne Gore - nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede, defanzivac azerbejdžanskog Karabaga je na spisku selektora Miodraga Radulovića za posljednja dva susreta u kvalifikacijama za Evropko prvenstvo, protiv Litvanije (četvrtak, 20.45 u Podgorici) i Mađarske (nedjelja, 15 u Budimpešti).

“Srećan sam što sam opet tu. Osjećam se odlično”, rekao je Vešović, koji je u junu posljednji put obukao dres reprezentacije.

Crna Gora i dalje ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali su one minimalne. "Sokoli" moraju da savladaju Litvaniju i Mađarasku i da se nadaju da će Bugarska napraviti senzaciju i pobijediti Mađarsku ili Srbiju.

“Minimalne su šanse, ali postoje. Na nama je da odradimo posao u preostala dva meča. Da upišemo što više bodova, da završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo. Čekaćemo rezultate”, poručio je Vešović.

Defanzivac Karabaga ističe da će Litvanci doći motivisani u Podgoricu, da su u dobroj formi...

“Te pobjede koje su upisane unaprijed su najteže. Litvanija je u dobroj formi, namučila je Mađarsku. Doći će sa motivom. Imali smo problema u prvom meču, tako da su nam dužnici. Na nama je da se spremimo. Imamo povreda, ali treba naći balans i dobiti utakmicu.”

Vešović se vratio na početak kvalifikacija i utakmice protiv Srbije i Mađarske u Podgorici. Crna Gora je u martu, u Podgorici, u finišu primila oba gola od Srbije (2:0), u junu igrala bez golova sa Mađarima...

“Komentarisali smo između sebe da smo imali šansu. Nijanse su odlučile, bili su momenti gdje nijesmo bili pravi takmičari, što je pomenuo i selektor. Nedostajalo je odlučnosti, možda i malo više arogancije u presudnim momentima i želje. Mi kao da u odlučujućim trenucima nijesmo ispoljili želju na pravi način. Sad je sve u domenu iznenađenja, čekamo druge rezutate, to je najgore. Na nama je da odradimo do kraja", kazao je Vešović.

Crna Gora je u septembru igrala neriješeno sa Litvancima (2:2) u Kaunasu.

“Teška je bila utakmica za gledanje, imali smo upisana tri boda, nepažnja nas je koštala. Najviše mi je žao zbog tog meča, mnogo toga bi bilo drugačije. Sposobni su Litvanci da naprave problem. Treba biti oprezan. Napredovali su, svi napreduju, više nema prostora za potcjenjivanje bilo koga”, zaključio je Vešović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: