Seltine muke u finišu - od 80. minuta prosula 12 bodova

Tim Rafe Benitesa u zoni ispadanja, jer je na sedam utakmica potonuo u finišu. Protiv Barselone vodio 2:0, u duelu sa Las Palmasom 1:0, ali je ostao bez ičega

7195 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Isabel Infantes
Foto: REUTERS/Isabel Infantes

Kada je ljetos dovela Rafu Benitesa, uprava Selte se nadala da će napraviti pomak i uključiti se u borbu za evropska takmičenja.

Poslije 13 kola, tim iz Viga je, međutim, u zoni ispadanja, a sve se glasnije priča o smjeni čovjeka koji je sa Liverpulom 2005. osvojio Ligu šampiona u jednom od najspektakularnijih finala ikada.

Na posljednjoj utakmici, protiv Atletika u Bilbaou, Selta je poražena 4:3, golom Aleksa Berengera u 98. minutu iz penala.

Time su se nastavile muke Benitesovog tima u završnicama mečeva, jer je od 80. minuta primao golove na sedam utakmica i zbog toga ostao bez 12 bodova.

Dva puta je u finišu izgubio mečeve na kojima je vodio - protiv Barselone u gostima je imao 2:0, ali je primio golove od Roberta Levandovskog u 81. i 85, kao i Žoaoa Kansela u 89. minutu, da bi Las Palmas od 0:1 do 2:1 stigao pogocima Đonatana Vijere u 84. i Kardone u 97. minutu.

Tri puta je Selta poražena 1:0 - kod kuće od Reala (gol Džuda Belingema u 81. minutu) i Majorke (Vedat Murići u 85), a u gostima od Đirone (Janhel Erera u 91).

„Selestesi” su protiv Sevilje uzeli bod, iako su imali u rukama pobjedu, jer je u 84. minutu na „Balaidosu” pogodio Jusef en Nesiri.

Bonus video: