Prvak najavljuje goleadu u Grblju

Prva tri kola iznjedrila su i favorite, pa je Sutjeska zaposjela lidersku poziciju sa maksimalnim učinkom, iako je gostovala u prva dva kola. Zetu je od maksimalnog učinka odvojio primljeni gol u sudijskoj nadoknadi prošlog kola na gostovanju Kom
1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2017. 09:53h

Prvoligaško nadmetanje polako se zahuktava. Da li zbog napornog ritma igranja subota-srijeda po velikim vrućinama, ili veće uigranosti ekipa, tek prethodno, 3. kolo Telekom 1. CFL bilo je izuzetno efikasno sa prosjekom od 3,4 gola po utakmici.

Prva tri kola iznjedrila su i favorite, pa je Sutjeska zaposjela lidersku poziciju sa maksimalnim učinkom, iako je gostovala u prva dva kola. Zetu je od maksimalnog učinka odvojio primljeni gol u sudijskoj nadoknadi prošlog kola na gostovanju Komu.

Zato se kao derbi nameće utakmica na Trešnjici u kojoj drugoplasirana Zeta dočekuje lidera Sutjesku, ali će se zbog televizijskog prenosa na „Arenasportu” taj duel odigrati u nedjelju (sjutra) od 16 sati.

Paklen ritam kao oružje „plavih” u Donjoj Sutvari

Za razliku od derbija na Trešnjici, Budućnost slovi za favorita na gostovanju Grblju. Trener „plavih” Dragan Kažić u obraćanju na konferenciji za novinare u prostorijama kluba govorio je na način koji isključuje bilo koji drugi ishod utakmice u Radanovićima, osim pobjede njegove ekipe.

- Pobjeda je jedino što očekujem u toj i bilo kojoj drugoj utakmici. Osim toga, ide nam na ruku podatak da je Grbalj ekipa sa velikim ofanzivnim potencijalom. Sa Gigom Vukovićem, Koraćem, Montenegrom... Njih će igra jednostavno povući prema naprijed, što mi volimo. Mi volimo da igramo sa ekipama koje žele da se nadigravaju i nikako nam ne odgovara kada se rivali zabunkerišu. Zato protiv Grblja očekujem puno golova, više u njihovoj mreži, naravno. Moraćemo obratiti pažnju i na individualni kvalitet igrača Grblja, posebno na Vukovića, koji ima zavidnu internacionalnu karijeru, ali angažovanost mojih igrača je nešto našta nemam zamjerku, a pokazuje to i tek jedan primljeni gol. Rivali gotovo da u ova tri kola nisu imali pravu šansu - naglasio je Kažić.

Napad je zaštitni znak Grblja

No, u Grblju su uvjereni da imaju kvalitet ne samo da se suprotstave aktuelnom prvaku, već i da ga nadigraju i osvoje tri boda.

- Prema kvalitetu i iskustvu smatram da smo jedna od najboljih ekipa u ligi. A na svom terenu uvijek igramo na pobjedu, pa će tako biti i protiv aktuelnog prvaka. Tačno je da oni dolaze osokoljeni pobjedom u derbiju protiv Mladosti, a mi smo imali nevjerovatan pad u igri u drugom poluvremenu utakmice sa Dečićem. Ipak, osvojili smo važan bod zahvaljujući klasi Gige Vukovića, ali smo isuviše iskusni da znamo da smo kredite potrošili u Tuzima i da nam se tako nešto više neće ponoviti. No, bolji dani dolaze po nas, jer napokon su svi igrači zdravi, što do sada nije bio slučaj, i još samo da se uigramo. Imamo zasigurno najveći napadački potencijal u ligi sa Vukovićem, Koraćem, Kordićem, Lazarevićem i Montenegrom, koji ima najubojitiju ljevicu u ligi. Zato nemamo razloga za brigu. U klubu vlada sjajna atmosfera, radi se profesionalno i svi imamo sjajnu komunikaciju sa trenerom Draganom Radojičićem. Smatram da nemamo razloga da se pribojavamo Budućnosti - kazao je iskusni vezista Grblja Danilo Tomić.

Mladost želi da krene u seriju pobjeda

Mladost je najavila borbu za titulu pred početak šampionata, a od proklamovanog cilja nije odustala ni nakon blijedih rezultata, a pogotovo igre u prva tri kola. Mladost je, doduše, pokazala da ima čeličnu odbranu koja je poklekla tek u 92. minutu derbija, ali o igri u napadu i realizaciji ponajbolje govori podatak da je jedini pogodak djelo veznog igrača Vlahovića.

U Mladosti, međutim, smatraju da će se sve brzo promijeniti.

- Nekako je postalo pravilo da nakon dobrih igara u Evropi, loše odigramo nekoliko uvodnih kola. Da li na to utiču prerane pripreme ili određeni umor od Evrope, ne znam. Ćinjenica je da moramo mnogo bolje, jer iako se kao ekipa dobro branimo, moramo kao ekipa mnogo bolje i više i da napadamo. Doduše, imamo dosta problema ne samo zbog povreda Petrovića, Cicmiila i sada Kaluđerovića, već je i došlo dosta novih igrača i treba vremena da se uigramo. No, tako je kod svih i u uvodnim kolima nema favorita, pogotovo i što se svi u ligi jako dobro poznajemo i teško je bilo koga iznenaditi, pa po pravilu utakmice rješava raspoloženi pojedinac koji odskoči. Protiv Koma ne upisujemo unaprijed pobjedu, ali joj se nadamo i daćemo sve od sebe da baš ona bude početak pobjedničke serije kojom bismo uhvatili priključak sa vrhom tabele - kazao je pouzdani vezista Mladosti Ivan Novović.

Kom spreman za prvi trijumf

A da se fudbaleri dobro poznaju, potvrđuje podatak da su igrači Koma Boris Kopitović i Luka Petričević prošli pripreme baš u Mladosti, odakle su sedmicu prije starta lige pojačali Kom.

- Znamo da je Mladost spremna i da ima veliki kvalitet, sjajne igrače i profesionalce. Ta kriza igre kod njih zasigurno neće dugo potarajati, ali se nadamo da neće početi da igraju kako znaju baš od utakmice sa nama. I mi, međutim, imamo odlilčnu ekipu. Trener Veselin Stešević je sjajno ukomponovao mlade i iskusnije igrače i nevjerovatna je profesionalnost u klubu, uslovi takođe. Treninzi su izuzetno jaki i mi smo izuzetno pripremljeni, što nam je i donijelo bod protiv Zete. Trčali smo istim tempom 90 minuta, a tako će biti i protiv Mladosti. Ukoliko odigramo kao protiv Iskre na posljednjem gostovanju, velike su nam šanse za povoljan rezultat. Ne bojimo se Mladosti, smatram i da je vrijeme za prvu prvoligašku pobjedu, nakon što smo pokazali u prva tri kola da možemo ravnopravno da igramo sa svima - rekao je Boris Kopitović, napadač Koma.

Rudar siguran u novu „trojku”

Petrovac je arhiviran, Dečić u međuvremenu detaljno analiziran, pa fudbalerima Rudara ostaje da ponove dobru igru i upišu novu „trojku”. Od uloge favorita se ne bježi, posebno u situaciji kada su i napadači počeli da odrađuju svoj posao kako treba.

- Poslije dva nesrećna poraza, prošle srijede smo pokazali da ova ekipa Rudara ima dosta potencijala i dovoljno kvaliteta da ne ustukne ni pred jednim rivalom. S druge strane i Tuzani pokazuju da im je forma u usponu, i sigurno će nastojati da, kao i uvijek, budu tvrd orah. Međutim, kvalitetnija smo ekipa i sve drugo osim našeg trijumfa bilo bi iznenađenje - optimista je dvostruki strijelac u pobjedi nad Petrovčanima, Milivoje Mrdak.

Žrijeb za Kup: Zeta - Mladost Lješkopolje

Obavljen je žrijeb parova prvog kola Kupa Crne Gore u fudbalu. Derbijem bi se mogao nazvati duel Zete i Mladosti iz Lješkopolja. Budućnost igra sa Jedinstvom, Mladost sa Čelikom. Poisljednji učesnici takmičenja biće poznati u nedjelju, kada je na programu finalna utakmica Kupa Srednje regije. Pobjednik ovog takmičenja u prvoj rundi nacionalnog Kupa igra sa Cetinjem, dok će finalista odmjeriti snage sa ekipom Bokelja. Polufinalisti prošlogodišnjeg izdanja, ekipe Sutjeske, Grblja, Iskre i Rudara, učešće u Kupu počinju od osmine finala.

Parovi šesnaestine finala Kupa: Dečić - Jezero, Zeta - Mladost Lješkopolje, Budućnost - Jedinstvo, Kom Eurozox - Berane, Ibar - Petrovac, Mladost - Čelik, Sloga Radovići - Lovćen, OFK Borac - Igalo,

Arsenal - Mornar, Pljevlja . Otrant Olympic, Finalista Srednje regije - Bokelj, Pobjednik Srednje regije - Cetinje. Utakmice se igraju 23. avgusta.

Bonus video: