Kraj ljubavi Uniona i čovjeka koji ga je od Cvajte doveo do Lige šampiona: Klub iz Berlina otpustio Fišera

"Teška srca, uz obostranu saglasnost, Urs Fišer i Markus Hofman odlaze. Malo je riječi kojima možemo da izrazimo koliko smo im zahvalni za posljednjih pet i po godina"

6316 pregleda 0 komentar(a)
Fišer, Foto: Reuters
Fišer, Foto: Reuters

Na klupu Uniona stigao je u trenutku kada je ekipa iz "Kuće starog šumara" bila drugoligaš, pet godina kasnije klub iz istočnog Berlina doveo je do nestvarnih visina i Lige šampiona, ali čini se da je Uefina elita bila preveliki zalogaj za jedne i druge.

Urs Fišer više nije trener Union Berlina, njemu je danas uručen otkaz nakon 13 poraza, remija i samo tri pobjede ove sezone, objavili je njemački klub.

"Teška srca, uz obostranu saglasnost, Urs Fišer i Markus Hofman odlaze. Malo je riječi kojima možemo da izrazimo koliko smo im zahvalni za posljednjih pet i po godina", objavio je Union na društvenoj mreži X.

Sportski direktor Uniona Oliver Runert istakao da je Fišer podigao klub na potpuno novi nivo.

"Želio bih da mu se zahvalim na posvećenosti, poštovanju i radu", rekao je Ruhnert.

Fišer je odgovorio da je posljednjih nekoliko nedjelja oduzelo mnogo energije.

"Pokušali smo, tim se mnogo potrošio, ali to nije naplaćeno rezultatima. Veoma sam zahvalan na povjerenju koje sam ovdje uvijek osjećao. Ipak, čini se da je sada pravi treutak za promjenu - novo lice ponekad pomaže timu. Zaista je sreća što sam iskusio sve ovo u Unionu", kaže Fišer.

Nakon 11 rundi Union je posljednji na tabeli Bundeslige, a nalazi se i na dnu grupe C Lige šampiona sa samo jednim osvojenim bodov protiv Napolija.

Iz berlinskog kluba još nije saopšteno ko će preuzeti ekipu.

Bonus video: