Fudbal i ljubav - "Fussballliebe" je lopta kojom će se igrati na Euru 2024

Uefa je zvaničnu loptu Eura 2024, koja je kao i mnoge sa ranijih šampionata djelo Adidasa, predstavila ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će se 14. jula odigrati veliko finale

12273 pregleda 0 komentar(a)
Sa predstavljanja zvanične lopte ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, Foto: adidas Football (X)
Sa predstavljanja zvanične lopte ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, Foto: adidas Football (X)

Fussballliebe ili u prevodu sa njemačkog ljubav prema fudbalu - lopta je kojom će se igrati na Evropskom prvenstvu narednog ljeta u Njemačkoj.

Uefa je zvaničnu loptu Eura 2024, koja je kao i mnoge sa ranijih šampionata djelo Adidasa, predstavila ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će se 14. jula odigrati veliko finale.

Kako je navedeno iz evropske kuća fudbala, Adidas i Uefa će prvi put na evropskim prvenstvima koristiti "Connected Ball Technology", koji će pružiti uvid u svaki element kretanja lopte i koji doprinosi Uefinom prcocesu donošenja odluka uz pomoć VAR-a.

Iz Uefe dodaju i da dizajn lopte predstavlja njeno kretanje, kao i energiju igre kroz isaknutu crnu boju, dok crvena, plava, zelena i narandžasta donose vibracije svake nacije koja dolazi na turnir, kao i čistu jednostavnost fudbala.

Ilustracije svakog od stadiona koji će biti domaćin EP pojavljivaće se na lopti uz ime svakog grada u kojem se utakmice budu igrale.

"Evropsko prvenstvo predstavlja vrhunac i predani smo da svaki aspekt - od terena do opreme - podržava najviše standarde", istakao je Zvonimir Boban, tehnički direktor Uefe.

Predstavljanju lopte prisustvivale su i dvije legende njemačkog fudbala Filip Lam i Maneul Nojer.

Evropsko prvenstvo koje počinje 14. juna igraće se u Berlinu, Minhenu, Kelnu, Dortmundu, Diseldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu i Štutgartu.

Bonus video: