Kadeti ubjedljivo izgubili od Češke, Kavaja: Evidentna razlika u kvalitetu, a pomogli smo im i greškama

Crna Gora izgubila 4:0

3856 pregleda 33 reakcija 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je na startu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Radovana Kavaje poraženi su danas u portugalskoj Fatimi, na startu pete kvalifikacione grupe, od Češke 4:0.

Češku selekciju do pobjede vodili su Florian Ešli Višna u 16, David Rehaček u 63, Karel Belžik u 86. i Matijaš Nešvatal u prvom minutu sudijske nadoknade.

"I ovu utakmicu obilježio je veliki broj naših grešaka. Rezultatsku neizvjesnost smo održavali do 65. minuta, probali smo da budemo ofanzivniji i to preokrenemo promjenom sistema igre. Međutim, nijesmo uspjeli, fizički smo pali i počeli da pravimo greške, što je uticalo na ovako visok rezultat. Evidentna je rezlika u kvalitetu, ali isto tako mi greškama omogućimo protivniku da dođe do ubjedljivijeg rezultata od prikazanog na terenu", kazao je Kavaja.

Crnogorski fudbaleri u drugom kolu, 18. novembra, sastaće se sa Portugalom, dok je Albanija rival u posljednjem kolu, tri dana kasnije.

Plasman u elitnu rundu izboriće dvije najbolje selekcije, kao i pet najboljih trećeplasiranih ekipa iz svih kvalifikacionih grupa.

Bonus video: