Belgija savladala Srbiju u prijateljskoj utakmici

Belgija slavila 1:0, jedini gol je postigao Karasko

5868 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Luvenu od selekcije Belgije 1:0, u prijateljskoj utakmici.

Belgija je povela već u drugom minutu utakmice, odnosno poslije nešto više od 60 sekundi igre, pogotkom Janika Karaska. Vodećem golu Belgije prethodila je velika greška Strahinje Pavlovića koji je pokušao da vrati loptu golmanu, ali je to presjekao Karasko i pogodio mrežu Srbije.

Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao, iako je Belgija imala još tri stopostotne šanse, a Srbija, odnosno Filip Đuričić je pogodio stativu.

U nastavku meča nije bilo ozbiljnijih prilika za gol sve do 66. minuta kada je Deman bio u dobroj prilici, ali Rajković je dobro intervenisao.

Pet minuta kasnije Srbija je mogla do izjednačenja, Nemanja Radonjić se izborio za prostor, uputio udarac, ali lopta je otišla iznad gola. Srbija je do kraja meča imala prilike preko Lukića i Mitrovića, da bi nekoliko minuta prije kraja Đuričić pogodio prečku.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a pred Srbijom je sada duel sa Bugarskom u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Evrope.

Meč se igra u nedjelju od 15.00 na stadionu Dubočica u Leskovcu, a Srbiji je za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine dovoljan bod iz te utakmice.

Na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Mađarska je prva sa 14 bodova iz šest utakmica, a Srbija na drugom mjestu ima 13 bodova ali i utakmicu više. Crna Gora je treća sa osam bodova iz šest utakmica, a Litvanija na četvrtom mjestu ima dva boda manje i utakmicu više. Bugarska je na posljednjem mjestu sa dva boda.

Bonus video: