Dok osluškuju vijesti iz Leskovca "sokoli" će morati da prekinu niz Mađarske koja nije poražena skoro 14 mjeseci

Samo dvije reprezentacije na svijetu imaju duži niz neporaženosti od posljednjeg rivala Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

23686 pregleda 38 reakcija 20 komentar(a)
Kapiten Crne Gore Stevan Jovetić na prvom meču protiv Mađarske, Foto: FSCG
Kapiten Crne Gore Stevan Jovetić na prvom meču protiv Mađarske, Foto: FSCG

Bila je Mađarska na koljenima, pred prvim porazom još od 26. septembra 2022, ali je preživjela i pakao Sofije... Do boda protiv Bugarske stigla je u 97. minutu (2:2), proslavila plasman na Evropsko prvenstvo i na bolan način "ukrala" jednu od dvije šanse koje Crnu Goru ostavljaju u igri za Njemačku.

Ubrzo nakon duela na stadionu "Vasil Levski" naša reprezentacija - bez obzira na loše vijesti iz glavnog grada Bugarske - na pravi način je odradila Litvaniju (2:0) i sada zna da je do kraja kvalifikacija očekuje duel sa relaksiranom Mađarskom u Budimpešti i još jedna tanka nada da bi Bugarska sve mogla da naplati pobjedom protiv Srbije u gostima.

I dok budu osluškivali vijesti iz Leskovca, "sokoli" će na stadionu koji nosi ime legendarnog Ferenca Puškaša morati da sruše "oreol nepobjedivosti" domaćina koji traje od utakmice sa Italijom u Ligi nacija odigranoj upravo u Budimpešti.

Sokoli pred meč sa Litvanijom
Sokoli pred meč sa Litvanijomfoto: FSCG

Nakon toga ekipa Marka Rosija odigrala je 11 utakmica, slavila je na šest i upisala pet neriješenih - uključujući i junskih 0:0 u Podgorici protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Euro 2024.

Dominik Soboslaj (od kada je kapiten ne zna za poraz) i drugovi savladali su Grčku, Estoniju (prijateljski mečevi), Bugarsku, Litvaniju i dva puta Srbiju (kvalifikacije za EP), dok su osim sa "sokolima" remizirali i sa Luksemburgom, Češkom (prijateljske), Litvanijom i Bugarskom.

Svjetski prvak Argentina sinoć je porazom od Urugvaja prekinuo niz od 14 pobjeda zaredom, a trenutno u svijetu samo dvije selekcije duže od Mađarske nisu poražene nakon 90 minuta - Alžir i Kolumbija.

Afrička selekcija, računajući i prijateljske mečeve, nije poražena na posljednjih 18 mečeva, s tim da u tom nizu ima neuspjeh u finalu novog takmičenja Prvenstvu afričkih nacija gdje je nakon penal serije morala da pružil ruku osvajaču Senagalu.

Kolumbija je je sinoć srušila Brazil u Barankilji i bio je to 16. meč zaredom te selekcije da nije poražena - upisala je 11 pobjeda i pet remija.

Nepobjedivost Mađarske ponovo će na testu biti u nedjelju od 15 sati - motiv domaćina je da pobjedom pred svojim navijačima proslavi bod iz Sofije i odlazak na EP, dok je Crne Gore mnogo veći, bez obzira na ishod duela u Leskovcu koji počinje u istom terminu.

Bonus video: