Barselona za sada prodala samo jedan dres Paulinja

Primjerice radi Nejmarov dres u PSŽ-u koji košta 153 eura prodat je prvog dana u 10.000 prtimjeraka, čime je tim sa "Parka prinčeva" zaradio već prvi dan 1,53 miliona eura
0 komentar(a)
Paulinjo, Foto: Reuters
Paulinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2017. 08:16h

Prvo pojačanje Barselone, nakon prodaje Nejmara, iznenadilo je sve navijače katalonskog kluba.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će najavljeno jačanje veznog reda podrazumijevati transfer Brazilca Paulinja iz kineskog Gvanžua.

Koliko su navijači Barselone zadovoljni ovim transferom, koji je klub koštao 40 miliona eura, najbolje pokazuje broj kupljenih dresova Paulinja.

Od njegove prezentacije, do danas samo jedan dres je kupljen iz Barsinog oficijalnog šopa.

Primjerice radi Nejmarov dres u PSŽ-u koji košta 153 eura prodat je prvog dana u 10.000 prtimjeraka, čime je tim sa "Parka prinčeva" zaradio već prvi dan 1,53 miliona eura.

Paulinjo koji je u Evropu stigao prvo kao veliko pojačanje Totenhema 2013. godine, nakon samo dvije sezone prodat je kineskom Gvanžuu za dva puta manje pare.

Povremeni reprezentativac "karioka" moraće dobro da oznoji dres kako bi opravdao transfer, i zadobio povjerenje navijača, koji mu zamjeraju i na par tvitova iz prošlosti u kojima je veličao Real Madrid nakon jedne pobjede "kraljevskog kluba" u "El klasiku".

Bonus video: