I Danska izvadila vizu za Njemačku, Italijani se sa "kamatom" revanširali Makedoncima (VIDEO)

Kazahstan i Moldavija igraju istorijske utakmice, onakvu kakvu je Crna Gora mogla da igra u Budimpešti - u gostima protiv favorita, Slovenije, odnosno Češke, traže pobjede za prvi plasman na veliko takmičenje

11877 pregleda 0 komentar(a)
Italija je u Rimu pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 5:2, Foto: Reuters
Italija je u Rimu pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 5:2, Foto: Reuters

Reprezentacija Danske 12. je putnik na Evropsko prvenstvo.

"Dinamiti" su večeras u Kopenhagenu pobijedili Sloveniju 2:1, osvojili prvo mjesto u grupi H i pridružili se domaćinju Njemačkoj, Španiji, Škotskoj, Francuskoj, Engleskoj, Turskoj, Austriji, Belgiji, Portugalu, Mađarskoj i Albaniji, koji su već izvadili vizu.

Slovenija nije uspjela u Kopenhagenu, ali ima još jednu, veću šansu - za četiri dana protiv Kazahstana u Ljubljani. Timu Matjaža Keka dovoljan je i bod, ali i Kazahstanci igraju istorijski meč - pobjeda ih vodi na Evropsko prvenstvo.

Mele je u 26. minutu, na dodavanje Kristensena, doveo Dance u vođstvo, ali samo šest minuta kasnije izjednačio je Erik Janza, maestralnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Gol koji je Dance odveo na EP postigao je Dilejni u 9. minutu drugog poluvremena.

Standings provided by Sofascore

Italijani su u grupi C pobijedili Sjevernu Makedoniju u Rimu sa 5:2 i donekle se (konačno) revanširali svojoj "crnoj beštiji", reprezentaciji koja ih je eliminisala u baražu za Mundijal u Kataru.

Italijani, međutim, još nisu u Njemačkoj - za tri dana će u Leverkuzenu rješavati sudbinu u direktnom okršaju sa Ukrajinom. Timu Lućana Spaletija dovoljan je i bod, Ukrajinci moraju da pobijede da bi preuzeli drugo mjesto.

Darmjan u 17, te Kjeza dva puta u finišu prvog poluvremena (41, pa 45. minut) odveli su Italijane do 3:0, uz promašeni penal Žoržinja.

Makedonci su, međutim, u nastavku preko veziste poljske Krakovije Janija Atanaseva dali dva gola - u 52, pa u 74. minutu - i šokantno se vratili u utakimicu - 3:2.

Nije to, međutim, poremetilo Italijane, koji su preko Raspadorija u 81. i El Šaravija u 93. minutu stigli do ubjedljivih 5:2.

U istoj grupi, u rezultatski ne previše značajnom meču, Engleska je savladala Maltu 2:0 autogolom Pepea i pogotkom Harija Kejna.

Standings provided by Sofascore

Zanimljiv finiš očekuje se i u grupi E, u kojoj je Albanija već završila posao. Češka i Poljska igrali su 1:1 u Varšavi, što znači da Robert Levandovski i društvo neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Češka je ostala na drugom mjestu i da bi se plasirala u završnicu mora da osvoji bod protiv Moldavije u Olomucu. Ali, kakav meč igraju Moldavci, isti onakav kakav je Crna Gora mogla da igra u Budimpešti - pobjeda u gostima, protiv favorita, odvela bi ih na prvo Evropsko prvenstvo i veliko takmičenje, uopšte.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: