Može li Bugarska da "odigra" za Crnu Goru, Iliev: Protivnik kakav je Srbija mora da nas motiviše

Naša selekcija mora da savlada Mađarsku, Bugarska da dobije Srbiju da bi se "sokoli" prvi put u istoriji plasirali na veliko takmičenje

17466 pregleda 75 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uz obaveznu pobjedu protiv Mađarske u Budimpešti crnogorskim fudbalerima za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo treba i podvig Bugarske na gostovanju Srbiji u Leskovcu.

Bugari moraju da slave da bi pomogli "hrabrim sokolima" - treba da urade ono što nisu u dosadašnjih sedam kola u kojima su tri puta remizirali i četiri puta izgubili.

Bugarska je prošla sve i svašta u ovim kvalifikacijama, u tri utakmice - protiv Srbije, Crne Gore i Mađarske - primala je golove u sudijskoj nadoknadi i generalno je ostavila mnogo bolji utisak nego što to pokazuje tabela.

"Srbima je i bod dovoljan da odu na Euro, ali može svašta da se dogodi, jer je fudbal čudna igra. A možda se i Bugarima vrati za sve golove što su primili u sudijskoj nadoknadi", rekao je poslije pobjede nad Litvanijom crnogorski kapiten Stevan Jovetić.

Crna Gora, dakle, mora da osluškuje šta se dešava u Leskovcu (oba meča su u nedjelju od 15 sati).

"Ne možemo mnogo da dobijemo u ovoj utakmici, ali svaki duel je nova priča i u kvalifikacijama za veliko takmičenje poseban motiv nije potreban. I kvalitet rivala kakav je Srbija je sam po sebi veliki motiv", rekao je selektor Bugarske Ilijan Iliev i dodao:

"Srbija ima igrače svjetske klase, ali daćemo sve od sebe da pariramo na pravi način", istakao je Iliev.

Bonus video: