Stojković najavljuje istorijski meč: Ovu šansu ne smijemo da propustimo

"Kada ste oprezni, pokazujete poštovanje. Niko ne smije da pomisli da je gotovo - može da bude jako opasno ako se ova utakmica ne shvati ozbiljno. Bugarska uz sav kvalitet ne može da ima veći motiv nego što ga Srbija ima", rekao je selektor Srbije

9045 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srbija protiv Bugarske u Leskovcu - crnogorski fudbaleri se nadaju dobrim vijestima i pobjedi gostiju, jer samo tako - uz obavezan trijumf nad Mađarskom u Budimpešti - mogu da osiguraju plasman na Euro.

Tim Dragana Stojkovića je apsolutni favorit, dovoljan mu je i bod da prvi put od 2000. godine ode na Evropsko prvenstvo, ali legendarni fudbaler poručuje da želi - trijumf.

"Mi smo opredijeljeni ka ofanzivnom fudbalu. Ja ga tako volim i šta da radim. Ovo je utakmica u kojoj greške moraju da budu svedene na minimum. Da ne poklonite protivniku ništa, niti da ga častite. Probaćemo da kreiramo šanse i da bar neku od njih krunišemo golom. I ubijeđen sam da će tako i biti. Uz sav respekt Bugarskoj, njima ćemo poželjeti sreću u drugim kvalifikacijama, ali ovu šansu Srbija ne smije i ne želi da ispusti", rekao je Stojković.

Piksi vjeruje da sve zavisi od njegove ekipe u sjutrašnjem duelu (15 sati).

"Moramo da budemo oprezni. Kada ste oprezni, pokazujete poštovanje. Niko ne smije da pomisli da je gotovo - može da bude jako opasno ako se ova utakmica ne shvati ozbiljno. Bugarska uz sav kvalitet ne može da ima veći motiv nego što ga Srbija ima. Neću pretjerati ako kažem, gledajući učešće na evropskim takmičenjima, sigurno je ovo istorijska utakmica. Posebno za ovu generaciju igrača", istakao je Piksi.

Bonus video: