Mađari slave, ali imaju i motiv, Rosi: Želimo prvo mjesto

Bod je dovoljan Mađarskoj za prvu poziciju u grupi G i drugi šešir na žrijebu za EURO 2024.

10739 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Mađarska se sprema za feštu - blizu 70 hiljada navijača proslaviće sjutra sa fudbalerima plasman na Evropsko prvenstvo.

Meč posljednjeg kola kvalifikacija za EP između Mađarske i Crne Gore igra se sjutra na stadionu "Ferenc Puškaš" u 15 sati.

- Ostvarili smo cilj u kvalifikacijama, ali ulog će i dalje biti veliki. Igramo protiv Crne Gore, a slavlje zajedno sa našim navijačima moglo da bude prava stvar kada bismo ga upotpunili pobjedom na punoj "Puškaš areni" - rekao je selektor Marko Rosi.

Mađari imaju i jedan takmičarski motiv - žele da osvoje prvo mjesto u grupi koji bi im donio bolju poziciju pred žrijeb za EP. Za prvo mjesto dovoljan im je i bod, a možda i poraz ako Srbija ne pobijedi Bugarsku.

- Želimo da kao pobjednici grupe dođemo do Evropskog prvenstva i uđemo u drugi šešir na žrijebu. Rekao sam i ranije da svaki meč ima isti značaj za nas i da u svaki moramo da uđemo na teren sa istim stavom - istakao je Rosi.

Rosi ne računa na povrijeđene Orbana, Vargu, suspendovanog Kerkeza...

- Mogu se očekivati tri ili četiri izmjene u odnosu na meč u Sofiji. To je zato što će utakmica protiv Crne Gore zahtijevati drugačiju taktiku i stavove, a samim tim i drugačiji karakter igrača nego na utakmici u četvrtak - zaključio je Italijan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: