Podgorica dobila derbi i otela Bokelju 1. mjesto u Drugoj ligi

Iako je imala dva igrača manje, Podgorica izdržala nalete Kotorana i slavila 2:1

6587 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

U velikom derbiju 17. kola Druge lige, fudbaleri Podgorice su savladali Bokelj 2:1 i preuzeli mu 1. mjesto na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Domaći su na „DG areni” poveli u 9. minutu golom Takerua Komije, ali je u 44. isključen golman Petar Radulović.

Podgorici to nije smetalo da u 61. minutu povisi na 2:0 preko Kristijana Radunovića, ali je u 67. minutu drugi žuti karton dobio Đorđe Jovičić.

Kotorani su sa dva igrača više krenuli u totalnu ofanzivu, ali su samo uspjeli da smanje preko rezerviste Dragana Mirkovića u 80. minutu.

Podgorica i Bokelj imaju po 35 bodova, a sa 33 ih prati Otrant-Olympic, koji je bio siguran protiv fenjeraša Berana - 2:0.

Oba gola za Ulcinjane je dao Japanac Ajumu Nišimura, u 33. i 51. minutu.

Grbalj je savladao Iskru 1:0. Ognjen Rolović je u 44. minutu promašio penal za Danilovgrađane, što je u 50. kaznio Jovan Vujović.

Lovćen i Igalo su remizirali (2:2) i ostali na petom, odnosno 6. mjestu. Bojan Kopitović je pogodio za Cetinjane u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, a u 54. minutu dobio crveni karton, četiri minuta nakon što je njegov saigrač Filip Vujović postigao autogol.

Iako su imali igrača manje, domaći su opet poveli pogotkom Luke Bojića u 62. minutu, ali je već u 64. Milovan Ilić postavio konačni rezultat.

Posljednji meč 17. kola sjutra igraju Internacional i Kom.

Bonus video: