Poznata još tri učesnika EP: Italija će braniti titulu, Slovenija na smotri drugi put u istoriji, u Njemačku ide i Češka

Italija igrala 0:0 sa Ukrajinom, Slovenija pobijedila Kazahstan (2:1), a Češka bolja od Moldavije (3:0)

6880 pregleda 2 komentar(a)
Kjeza, Foto: Reuters
Kjeza, Foto: Reuters

Fudbalske reprezentacije Italije, Slovenije i Češke plasirale su se večeras na Evropsko prvenstvo (EP), koje se naredne godine održava u Njemačkoj.

Aktuelni evropski prvak, Italija je večeras u Leverkuzenu, u direktnom okršaju za odlazak na Euro, igrala bez golova sa Ukrajinom (0:0), a bod joj je bio dovoljan za plasman na kontinentalnu smotru.

"Azuri" su dobru šansu imali u sedmom minutu kada je Kjeza bio neprecizan, do gola je mogao i Fratesi, dok su Ukrajinci u drugom dijelu imali najbolju priliku, šutirao je Mudrik, ali je Donaruma odbranio.

Italija će na žrijebu biti u četvrtom šeširu. Žrijeb je drugog decembra.

A Slovenija je, u još jednom direktnom okršaju, u Ljubljani pobijedila Kazahstan 2:1. Slovenija se drugi put u istoriji plasirala na Euro, a prvi put je učestvovala 2000. godine.

Slovenci su poveli u 41. minutu preko Šeška, Kazahstan je izjednačio u 48, a strijelac je bio Orazov, da bi konačan rezultat postavio Verbič u 86. minutu.

Česi su na domaćem terenu pobijedili Moldaviju (3:0), a strijelci su bili Doudera, Čori i Souček.

Sjeevrna Makedonija i Engleska su u Skoplju igrali neriješeno (1:1). Makedonci su poveli golom Bardija, a onda je Atanasov postigao autogol. Englezi su ranije obezbijedili plasman na EP.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: