Čuveni Sol Kembel se 35 puta prijavio za trenerski posao, samo dva kluba su odgovorila, ali ga ni oni nisu doveli

"Više ne šaljem prijave", kaže legendarni štoper Arsenala i naglašava da se danas u fudbalu ponavljaju imena istih trenera čak i ako nisu imali uspjeha

4559 pregleda 3 komentar(a)
Kembel (23) sa saigračima iz Arsenala Tijerijem Anrijem i Žilbertom Silvom tokom finala LŠ 2006, Foto: Shutterstock
Kembel (23) sa saigračima iz Arsenala Tijerijem Anrijem i Žilbertom Silvom tokom finala LŠ 2006, Foto: Shutterstock

Čovjek-stijena, fenomenalni štoper koji je za Totenhem i Arsenal odigrao preko 400 mečeva, koji je bio član čuvenih "nepobjedivih" tobdžija i koji je postigao gol u finalu Lige šampiona danas je bez posla u trenerskim vodama - iako se baš trudio da ga pronađe.

Sol Kembel, legenda engleskog fudbala, otkrio je za "Atletik" da je od 2020. kada je napustio klupu Sautend junajteda aplicirao za čak 35 trenerskih mjesta, ali da je i danas bez posla.

Kako je objasnio samo dva kluba su poslala povratnu informaciju - jedan se nakon intervjua, ipak, odlučio za drugog trenera, dok se drugi više uopšte nije javljao.

"Više ne šaljem prijave", dodao je Kembel i naglasio da se danas u fudbalu ponavljaju imena istih trenera čak i ako nisu imali uspjeha.

Ipak, bez fudbala bi teško mogao da živi...

"Sada polako smišljam kako da doprinesem fudbalu, a da mi to odgovara. Postoji mnogo načina da se neko poput mene uključi u fudbal", istakao je Kembel.

Osim Sautend junajteda (2019/20), Kembel je sezonu ranije vodio još samo Maklsfild taun.

Igračku karijeru završio je 2011, a za reprezentaciju Engleske odigrao je 73 utakmica.

Najbolje partije prižao je u Arsenalu Arsena Vengera sa kojim je dva puta bio prvak Engleske i sa kojim je 2006. stigao do finala Lige šampiona, kada su "tobdžije" nakon preokreta poražene od Barselone.

Bonus video: