Potop prekinuo utakmicu mladih Crna Gora - Albanija, igraće se u junu naredne godine

U trenutku prekida rezultat je bio 0:0

32316 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Gradski stadion u Podgorici, Foto: FSCG
Gradski stadion u Podgorici, Foto: FSCG
Ažurirano: 21.11.2023. 20:18h

Utakmica mladih fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Albanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prekinuta je juče zbog loših uslova za igru - nezapamćene kiše i pravog potopa na stadionu pod Goricom.

Fudbaleri dva tima pokušali su da igraju fudbal - i uspjeli su 27 minuta, kada je belgijski sudija Žonatan Lardo odlučio da ih pošalje u svlačionicu, kod rezultata 0:0. Do tada je to bio više vaterpolo nego fudbal, lopta se jedva kretala, zastajala u lokvama... Ipak, moglo je da bude golova, Andrija Radulović je i po takvim uslovima uspio da "provoza" dva albanska fudbalera, ali i ne da ubaci loptu u mrežu.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: Vijesti

Selektor Nikola Rakojević je u prvoj domaćoj utakmici u ovim kvalifikacijama, nakon tri gostovanja na startu, izveo postavu Ivezić - Golubović, Kujović, Franeta, Gašević - Bakić, Janjić - Adžić, Radulović, Đukanović - Mugoša.

Šta slijedi? Prvobitni plan bio je da se utakmica nastavi danas, ali je problem što je sinoć završen Uefin termin i igrači moraju da se vrate svojim klubovima, a problem je i kiša - najavljeno je da će nastaviti da pada.

Teren, Gradski stadion Podgorica
foto: Vijesti

Jedino rješenje zato je bilo odigravanje nove utakmice - a slobodan termin za oba tima je tek 7. jun naredne godine. S obzirom da će do tada proći skoro sedam mjeseci, igraće se nova utakmica - od početla.

Crna Gora je u kvalifikacijama odigrala tri meča, sva tri u gostima i ima tri boda. Sa druge strane, Albanija poslije pet utakmica ima devet bodova.

Bonus video: