Internacional filijala Budućnosti

Budućnost je aktuelni prvak, trenutno druga na tabeli Meridianbet 1. Crnogorske fudbalska lige, Inertnacional je 8. na tabeli u Drugoj ligi.

6599 pregleda 38 reakcija 7 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

FK Budućnost je objavila da je potpisala ugovor o sportsko - poslovnoj saradnji sa drugoligašem Internacinalom.

Ugovor traje do kraja sezone 2024/25.

Budućnost je aktuelni prvak, trenutno druga na tabeli Meridianbet 1. Crnogorske fudbalska lige, Inertnacional je 8. na tabeli u Drugoj ligi nakon je osnovan prije samo tri godine.

"Naš klub je napravio lijepu podlogu za razvijanje talentovanih igrača iz Omladinske škole kroz drugoligaško takmičenje, a koji još nisu zreli za prvoligaški fudbal", saopšteno je na zvaničnom sajtu FK Budućnost.

"Budućnost je kao klub imala tri ponude od drugoligaša iz Crne Gore o sportsko - poslovnoj saradnji, a ugovor sa Internacionalom se nametao kao logičan, jer smo u dobroj komunikaciji sa vodećim ljudima kluba još od ljetos kada je dogovoreno da koriste sve resurse našeg Kampa od svlačionica, preko teretane, do terena", rekao je izvršni direktor Budućnosti Novak Novaković.

"Mislim da od saradnje koristi mogu da imaju mladi igrači iz našeg kluba kako bi što bezbolnije podnijeli prelaz iz omladinskog pogona u seniorski. Na kraju krajeva, nadamo se da će koristi imati i crnogorski fudbal, jer sve vrijedno pomena u posljednjih par godina u crnogorskom fudbalu na neki način „stvorila“ je Budućnost - od Đukanovića i Mijovića, preko Vasilija Adžića, do te talentovane generacije 2006", dodao je Novaković.

"Saradnja sa FK Budućnost, institucijom crnogorskog sporta, je veliki trenutak u istoriji našeg kluba. Radujemo se što ćemo da budemo dio jedne velike priče, a to je i individualni i zajednički razvoj imladih igrača, što je svakako jedna od djelatnosti FK Internacional", rekao je predsjednik Internacionala, Velibor Vuković, prenosi sajt FK Budućnost.

Bonus video: