Niko nikada se ne može uporediti sa Kejnom

Englez Hari Kejn je prava napast za odbrane, ukoliko nastavi u istom ritmu oboriće sve rekorde

10513 pregleda 4 komentar(a)
Kejna ako "zaobiđu" povrede biće najbolje pojačanje Bajerna, ikada, Foto: FC Bayern
Kejna ako "zaobiđu" povrede biće najbolje pojačanje Bajerna, ikada, Foto: FC Bayern

Dominacija engleskog kapitena u Bundesligi nezapamćena je u fudbalu! Hari Kejn prijeti da u sezoni Bundslige postigne čak 54 gola, samo da ga "zaobiđu" povrede i zadrži ritam iz prvih 18 utakmica u dresu Bajerna.

A brojke su mu fascinante!

Najbolji je strijelac Bundeslige: 17 golova nakon 11. kola. Niklas Fulkrug i Kristofer Nkunku su u prošloj sezoni, recimo, bili najbolji strijelci prvenstva u Njemačkoj sa po 16 golova.

Kejn postiže 1,59 golova u 90 minuta u Bundesligi - brojka moćnija čak i od Roberta Levandovskog u sezoni 2020/2021, kada je Poljak srušio vječni rekord Gerda Millera sa 41 gol u sezoni Bundeslige. Tada je Leva imao prosjek od 1,5 golova po utakmici.

Ukoliko Kejn ostane u formi i ne propusti nijedno kolo (Levandovski je tada propustio pet), može i do 54 gola.

I u Ligi šampiona Englez briljira, u brojnim aspektima igre: četiri gola i dvije asistencije, pa mu je zbirni koeficijent (gol +asistencija) po utakmici čak 1,93 u najvećim turnirima (Bundesliga i Liga šampiona). Primjera i upoređenja radi, Leo Mesi nikada nije imao taj koeficijent preko 1,8, i to u sezoni 2011/2012, najbolji rezultat Kristijana Ronalda je bio 1,69 u sezoni 2014/2015.

Hari dakle cilja jednu i od najvećih i najboljih sezona. Bajern je pogodio sa pojačanjem a Kejnje većinu golova dao iz tranzicije a ne pozicionih napada, mada...Davao ih je sa bilo koje distance, čakm i svoje polovine. Kejn ima i pet golova glavom - najbolji rezultat u Evropi. Uostalom i prošle sezone bio je najefektniji u igri glavom. Realizovao je i sva četiri penala.

I pored toga, Englez ne smatra sebe najboljim u ekipi: "Liroj Sane je taj koji pravi razliku, kada je u formi i meni je lako da pogađam", naglasio je Kejn, a Sane ima učinak od osam goova i šest asistencija. Ispred su, dakle, samo Kejn i Serhiu Girasi iz Štutgarta.

Bonus video: