Murinjo: Samo ludak kao ja ide iz Reala ako ga Florentino i dalje želi

"Real i Anćeloti su savršen spoj", rekao je Portugalac

7945 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako Karlo Anćeloti na kraju sezone ode iz Real Madrida i prihvati poziv da postane selektor Brazila potencijalni kandidat da ga naslijedi je Žoze Murinjo, tvrde španski mediji.

Portugalac je vodio Real od 2010. do 2013, za to vrijeme je osvojio titulu prvaka Španije, Kup kralja i španski Superkup, te tri puta igrao polufinale Lige šampiona.

Još od Mančester junajteda (od 2016. do 2018) nije vodio velikana i klub u kojem se trofeji podrazumijevaju, pa koliko je realno da se vrati u Real?

"Kada imate super trenera - zašto biste razmišljali o nekom drugom? Dobro poznajem Florentina Peresa, on je veoma inteligentna osoba. A ja kao navijač Reala i kao Anćelotijev obožavatelj, nadam se da će Real imati sjajnu sezonu i da će Karlo i naredne sezone biti na klupi. On je perfektan trener za Real", rekao je Murinjo.

Murinjo je u maju 2013. sporazumno raskinuo ugovor sa Realom i dvije nedjelje kasnije se vratio u Čelsi.

"Ko ide iz Reala ako ga Peres i dalje želi? Mislim da bi samo ludak napustio Real ako ga klub i dalje hoće. Taj ludak sam bio ja. Mislim da će na prvi Florentinov znak Karlo odlučiti da ostane. On i Real su savršen spoj", istakao je trener Rome.

Murinju na kraju sezone ističe ugovor sa Romom i gotovo je izvjesno da ga neće produžiti.

"Jednog dana ću poći u Saudijsku Arabiju. Ali, taj dan nije blizu", dodao je Murinjo.

Bonus video: