Marić saopštio spisak za Ligu nacija: Želimo šest bodova

Ženska fudbalska reprezentacija dočekuje Farska Ostrva i Kipar 1. odnosno 5. decembra

2271 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić je objavio spisak za mečeve sa Farskim Ostrvima i Kiprom u C Ligi nacija.

To su posljednje utakmice naše selekcije koja je u četiri utakmice osvojila šest bodova, jedan manje od drugoplasiranog Kipra i četiri od lidera Azerbejdžana.

"Dosadašnji rezultati u grupi pokazuju da su ekipe ujednačene i da svako svakog može da pobijedi. Imamo dvije teške utakmice, a to što smo ih već pobjeđivali sada ne znači ništa. Ovo su rivali u našem rangu", rekao je selektor Mirko Marić.

Šanse za prvo mjesto, koje vodi u Ligu B nisu velike.

"Ne razmišljam o bilo kakvim kalkulacijama, niti ćemo se na njih osvrtati tokom priprema. Najbitnije mi je da odigramo što bolje i pobijedimo u oba meča, pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno. Šansu za prvo mjesto vjerovatno smo izgubili u duelu sa Azerbejdžanom u Podgorici, gdje smo poraženi iako smo bili bolji", istakao je Marić.

Na spisku su 24 igračice:

Golmanke: Anastasija Krstović (Sent Mihalj, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH), Jovana Žugić (Ekonomist);

Odbrana: Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Nađa Stanović (Ferencvaroš, Mađarska), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Ivana Boričić (Budućnost), Maja Šaranović, Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina, BiH);

Vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija);

Napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost), Jelena Petrović, Tatjana Osmajić (Breznica).

Crna Gora dočekuje Farska Ostrva 1. decembra od 13 časova na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će se četiri dana kasnije, sa početkom u 16 časova, sastati sa Kiprom na "DG areni".

Bonus video: