Trent poništio 50. gol Halanda: Liverpul pokazao da može da se nosi sa šampionom

Bez pobjednika u derbiju Premijer lige

7956 pregleda 69 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti i Liverpul će vjerovatno voditi bitku za titulu prvaka Engleske, a prvi međusobni duel u sezoni je pokazao da "redsi" makar u ovom momentu imaju kvalitet da se suprotstave aktuelnom šampionu.

Tim Jirgena Klopa je osvojio bod na "Etihadu" (1:1), remi mu je donio Trent Aleksander-Arnold golom u 80. minutu sa ivice kaznenog prostora kojim je velikan ostao na bod minusa u odnosu na najbolju ekipu na Ostrvu.

Nekoliko desetina sekundi ranije je Erling Haland imao veliku šansu na pas Žeremija Dokua za 2:0, zaustavio ga je Alison Beker i tako postao jedan od junaka, iako je dugo izgledalo da će biti tragičar.

Brazilac je, naime, bio direktan krivac za pogodak Halanda u 27. minutu kada je ispucao loptu na svega tridesetak metara od svog gola...

Norvežanin to nije oprostio - na asistenciju Nejtana Akea je pogodio 50. put u Premijer ligi u 48. meču.

Niko brže nije stigao do brojke 50 u istoriji engleske elite od bivšeg napadača Borusije Dortmund.

Liverpul je prijetio kod 0:0 i 1:0, Siti preko neuhvatljivog Dokua i Halanda tražio šansu da riješi pitanje pobjednika, a onda se "pojavio" Aleksander-Arnold koji je iz kontranapada šutirao u svom stilu i matirao Edersona Moraeša.

"Odigrali smo fantastično i ponosan sam što poslije osam godina zajedno i dalje radimo na ovakav način. Falio nam je posljednji pas, ali kada sve saberemo - kada tim kakav je Liverpul svedete na dva šuta u okvir gola onda to zaslužuje pohvale", rekao je Gvardiola.

Bilo je dovoljno vremena da se rezultat promijeni, a Siti je najbliži bio u 98. minutu kada je Haland šutirao pored same stative...

Liverpul nije pobijedio na "Etihadu" u prvenstvu od 2015. godine, ali ovaj bod može da slavi kao da je osvojio tri nakon što je prekinuo niz Sitija od 23 pobjede na svom terenu.

"Teško je doći na "Etihad" i igrati na trijumf, nije slučajno što je Siti bio u takvoj seriji pobjeda. To je uspio jer je super tim. Kada smo imali svojih momenata ulazili smo u šansu, ali ih nismo imali dovoljno. Znam da možemo da igramo bolje i igraćemo", istakao je Klop.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: