Ko će najbolje finiširati jesen?

Utakmicama 17. kola nastavlja se Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga. Danas dva derbija: Sutjeska - Dečić, Mornar - Budućnost. Još tri kola do kraja polusezone

8086 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prvoligaši nastavljaju prvenstvo nakon 14 dana pauze zbog obaveza reprezentacije i ulaze u sam finiš jesenjeg dijela šampionata.

Kompletno 17. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige igra se danas i donosi dva derbija, barem po pozicijama na tabeli, jer se ukrštaju četiri od pet prvoplasiranih timova.

Lider Dečić ide na noge ekipi Sutjeske, koja je četvrta na tabeli, sa istim brojem bodova kao Mornar koji gostuje drugoplasiranoj Budućnosti.

BAJOVIĆ: NA POBJEDU NA JEDNOM OD NAJTEŽIH GOSTOVANJA

Dečić je već ove sezone eliminisao Sutjesku iz Kupa, ali su se Nikšićani revanširali prvenstvenom pobjedom u Podgorici 4:0, najubjedljivijoj u dosadašnjem dijelu sezone.

Treći jesenji duel dva tima, prvi kraj Bistrice, mogao bi da koliko-toliko da približi Nikšićane vrhu tabele, a Tuzane jesenjoj tituli. Razlika između prvoplasiranog Dečića i četvrtoplasirane Sutjeske trenutno je dvocifrena - iznosi 10 bodova.

Tim Milorada Pekovića je u prošlom kolu, remijem protiv Jezera, prekinuo seriju od sedam vezanih pobjeda.

“Serija pobjeda nam je omogućila da sanjamo velike stvari, ali ni tada, kao ni sada, nismo gledali dalje od prve naredne utakmice. Razmišljamo meč po meč i tako će biti do kraja sezone. Gostujemo Sutjesci i čeka nas jedno od najtežih gostovanja u ligi”, kaže vezista Dečića, mladi crnogorski reprezentativac Andrej Bajović, koji se vraća u tim nakon što je preskočio prošli meč zbog suspenzije.

Sutjeska igra po sistemu toplo-hladno i nikako da veže pobjede. Očekivalo da se izabranici Vladimira Jankovića napokon to urade u prošlom kolu, ali su zaustavljeni na gostovanju posljednjeplasiranoj Mladosti Lob.bet (1:1).

“Neće nas zavarati promjenjiva forma Sutjeske, u pitanju je ekipa koja ima dosta kvaliteta što smo mi najbolje osjetili na svojoj koži, jer su nam nanijeli najteži poraz. Danas želimo da pokažemo da je ta utakmica bila loš dan. Igramo puno bolje nego tada, vjerujem da ćemo to dokazati”, dodaje 20-godišnji Bajović.

STRIKOVIĆ OPERISAN, PAUZA TRI MJESECA

Mladi reprezentativac Crne Gore i napadač Sutjeske Vuk Striković uspješno je operisan, saopštili su iz nikšićkog kluba.

Talentovani fudbaler operisao je metatarzalnu kost lijevog stopala, koju je povrijedio na zagrijavanju pred meč 15. kola Meridianbet 1. Crnogorske lige PROTIV Petrovca.

Iz Sutjeske su istakli da je Strikovića operisao doktor Predrag Stefanović u Beogradu, te da trener Nikšićana Vladimir Janković neće moći da računa na 21-godišnjeg napadača u naredna tri mjeseca.

Striković je igrao za Rudar i češku Mladu Boleslav.

MILINKOVIĆ: OPREZNO SA MORNAROM, BEZ PRITISKA JER IMA PUNO DO KRAJA

I Mornar i Budućnost sastali su se u Kupu, Podgoričani su nedavno u Baru prošli u polufinale boljim izvođenjem penala (u regularnom toku 2:2), dok je u prvenstvu, takođe na Topolici, bilo 0:0.

Budućnost će, dakle, pokušati da prvi put ove jeseni pobijedi Mornar u regularnom toku, a razlika je što će prvi put biti domaćin Baranima.

“Čeka nas vrlo neugodan protivnik, protiv kojeg smo imali problema u prvoj utakmici. Objektivno, Mornar je bio i bolji tokom igre, a mi promašili jedanaesterac u regularnom dijelu. Nakon toga smo imali utakmicu u Kupu, gdje smo na penale izborili plasman u polufinale. Moramo da budemo oprezni. U prve dvije utakmice smo u nekim djelovima igre imali manje ili više problema, pa se nadam da ćemo ovog puta biti pravi i da ćemo od prvog minuta bez lufta ući u utakmicu i osvojiti nova tri boda”, kaže trener Budućnosti Mladen Milinković.

Podgoričani jure Dečić na vrhu - imaju bod manje, žele što prije da potpuno “uhvate”.

“Ne bi trebalo da bude pritiska na igrače jer još uvijek ima dovoljno utakmica do kraja prvenstva. Istina je, međutim, da je svaki bod bitan, a naš cilj je da završimo jesenju polusezonu sa sve tri pobjede. Takođe, ovo je naša posljednja domaća utakmica u ovom dijelu sezone i želimo pobjedom da se oprostimo od navijača”, dodao je trener Budućnosti.

Mornar, s druge strane, igra jednu od najboljih prvoligaških sezona u samostalnoj Crnoj Gori, na diobi je 4. mjesta.

“U nevjerovatnoj smo seriji, jer smo u posljednjih 13 utakmica doživjeli samo jedan, nazovimo ga poraz protiv Dečića, jer svi znamo na koji se način desio i da nije bilo velikih sudijskih grešaka danas bi već obezbijedili opstanak i sanjali bi najljepše snove o Evropi. Ipak, momci igraju dobar, napadački fudbal i to nas posebno raduje. Vjerujem da ćemo nastaviti”, kaže trener Barana Zoran Đurašković.

Oba meča vodećih timova igraju se u 15 sati i njima će biti zatvoreno 17. kolo.

Prije toga u 13 sati Arsenal u Tivtu dočekuje Mladost Lob.bet, a odgođene su utakmice derbija sjevera, jer je u Beranama Jezero trebalo da dočeka Rudar, a zbog sniejga se neće odigrati ni utakmica u Bijelom Polju između Jedinstva i Petrovca.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: