Budućnost kroz goleadu do prvog mjesta, remi u derbiju kraj Bistrice, Arsenal u krizi

Zbog sniježnih padavina se nije igralo u Beranama i Bijelom Polju gdje je trebalo da se sastanu Jezero - Rudar i Jedinstvo - Petrovac

39844 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 26.11.2023. 18:22h

Umjesto planiranih pet danas su odigrane tri utakmice 17. kola Meridianbet Prve fudbalske lige.

I došlo je do promjene na vrhu - Budućnost je podarila još jednu goleadu svojim navijačima, savladala je Mornar 4:3 i preuzela prvo mjesto na tabeli poslije remija Dečića protiv Sutjeske u Nikšiću - 1:1.

Aktuelni šampion je protiv Barana poveo već u 4. minutu kada je Stefano Almeida odlično reagovao nakon što je Marko Mrvaljević pogodio stativu, ali je uslijedio preokret gostiju.

Ermin Seratlić je majstorski iz slobodnog udarca izjednačio u 14, a Balša Dubljević 10 minuta kasnije na pas Marka Ćetkovića zatresao mrežu za 1:2.

Sve je nagovještavalo goleadu, pa je četvrti pogodak viđen već u 28. Tada se Vasilije Adžić odlično snašao poslije asistencije Petra Grbića i izjednačio na 2:2.

U nastavku je došao red na dva gola Mrvaljevića, prvi iz peterca nakon gužve, a drugi kada je veliki dio posla odradio Grbić, pa mladom napadaču nije bilo teško da donese sigurnih 4:2.

FK Mornar
foto: FSCG

Budućnost tada kao da se opustila, imala je šansu i za 5:2 prije nego je Mornar vratio neizvjesnost u 68. minutu. Strijelac je bio je Kris Ondong na pas Filipa Mitrovića, ali je tim Mladena Milinkovića sačuvao prednost i ispostavilo se preskočio Dečić na prvom mjestu...

Dečić je u Nikšiću bio bolji tim u prvom poluvremenu, imao je šanse preko Stefana Milića i Patrika Nonata koji je u finišu i iznudio penal kada ga je udario Ognjen Đinović.

FK Sutjeska, FK Dečić
foto: FSCG

Draško Božović je bio siguran realizator (na poluvremenu je zamijenjen zbog povrede), a Sutjeska je u nastavku bolje izdanje krunisala izjednačenjem.

Igrao se 63. minut kada su Marko Matanović i Balša Boričić odigrali dupli pas, a ovaj prvi plasirao loptu u dalji ugao za konačnih 1:1.

Mladost DG je u Tivtu savladala Arsenal (2:0) i prekinula niz od osam mečeva bez pobjede.

Tim iz Donje Gorice je posljednji put slavio 16. septembra kada je savladala upravo Arsenal (2:1).

Tivćani su, s druge strane, vezali sedmi meč bez trijumfa - nisu se radovali od 27. septembra i duela sa Rudarom (2:0).

Mladost je do vođstva stigla poslije pola sata igre kada je Aleksa Maraš izveo slobodan udarac, a na drugoj stativi se odlično snašao Abdulsamed Abdulahi. Konačan rezultat postavio je Maraš u 58. minutu.

OFK Mladost DG
foto: FSCG

Mladost, koja je u zoni baraža, sada je na četiri boda od Arsenala...

Zbog sniježnih padavina su odgođeni mečevi koji je trebalo da se odigraju u Beranama i Bijelom Polju - Jezero - Rudar odnosno Jedinstvo - Petrovac.

Iz Fudbalskog saveza je saopšteno da će se duel između Jezera i Rudara igrati u ponedjeljak od 13.30 časova na Trening kampu FSCG u Podgorici, kao i da će Komisija za takmičenje naknadno odrediti termin utakmice Jedinstvo - Petrovac.

Rezultati

SUTJESKA - DEČIĆ 1:1

Marko Matanović 63 - Draško Božović (penal) 44.

BUDUĆNOST - MORNAR 4:3

Stefano Almeida 4, Vasilije Adžić 28, Marko Mrvaljević 52, 64 - Ermin Seratlić 14, Balša Dubljević 24, Kris Ondong 68.

ARSENAL - MLADOST DG 0:2

Abdulsamed Abdulahi 30, Aleksa Maraš 58.

Odgođeno:

Jezero - Rudar (ponedjeljak 13.30)

Jedinstvo - Petrovac

Standings provided by Sofascore

Bonus video: