Treći poraz zaredom Totenhema, Aston Vila slavila u Londonu

Totenhem vodio, Vila preokrenula i slavila 2:1

5827 pregleda 0 komentar(a)
Votkins proslavlja gol, Foto: Reuters
Votkins proslavlja gol, Foto: Reuters

Fudbaleri Totenhema su u krizi - nakon dobrog početka sezone, Sparsi su danas u Londonu izgubili od Aston Vile (2:1), pa se nakon 13 utakmica Premijer lige nalaze na petom mjestu.

Totenhem je danas pretrpio treći poraz zaredom. Na sva ta tri meča ekipa iz Londona je prva stizala do gola i vođstva, da bi nakon toga gubila bodove (prije Aston Vile, Totenhem je izgubio od Čelsija 4:1 i Vulverhemptona 2:1).

Totenhem je furiozno počeo utakmicu - šansu je prvo imao Udogi, potom je Kuluševski pogodio stativu, a onda je pokušao i Džonson, ali se mreža nije tresla. Na drugoj strani je dobru priliku imao Tores.

Ipak, Sparsi su danas prvi stigli do gola i to u 22. minutu - Poro je izveo korner, lopta je došla do Lo Selsa, koji je sa 16 metara precizno šutirao i zatresao mrežu.

Gosti su izjednačili u sedmom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Pau Tores nakon centaršuta Daglasa Luisa postigao gol.

U drugom poluvremenu je prvu šansu imala Vila preko Bejlija, potom je Sonu poništen gol zbog ofsajda (tri gola su mu poništena danas), a onda je Votkins, poslije dodavanja Tilemansa postavio konačan rezultat.

Nakon toga je Totenhem preko Dejvisa mogao do izjednačenja, a u nekoliko navrata je dobro intervenisao i golman Vile, Emilijano Martines.

Vila se nakon ove pobjede izjednačila sa Liverpulom i ima dva boda manje od Arsenala.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: