Vlahović i Lautaro pogađali, Juventus i Inter igrali neriješeno

Juventus - Inter 1:1

10057 pregleda 6 komentar(a)
Vlahović proslavlja gol sa saigračima, Foto: Reuters
Vlahović proslavlja gol sa saigračima, Foto: Reuters

Derbi Italije završen je bez pobjednika - Juventus i Inter su u Torinu igrali neriješeno (1:1) u 13. kolu Serije A, pa "neroazuri" ostaju lideri na tabeli sa dva boda više od večerašnjeg rivala.

Dva različita poluvremena su odigrana na "Alijanc" stadionu u Torinu - prvo uzbudljivo, interesantno, a drugo mirno, bez većih uzbuđenja.

Juventus je večeras prvi zaprijetio, u 16. minutu je Federiko Kjeza, nakon centaršuta bio neprecizan, pa je lopta otišla pored gola.

A onda je u 27. minutu tim iz Torina poveo - Dušan Vlahović je uzeo loptu Damfrisu, uposlio Kjezu, koji je sa lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a srpski reprezentativac dočekao asistenciju i zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije gosti su izjednačili - napad je počeo od Zomera, kombinovali su Damifris i Barela, na kraju je lopta stigla do Tirama, koji je centrirao, a na pravom mjestu bio Lautaro Martines.

U drugom poluvremenu je ritam bio sporiji, obje ekipe su igrale kao da su zadovoljne bodom, velikih prilika nije bilo, pa je na kraju derbi završen 1:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: