Ćavi: Utakmica protiv Porta može biti prekretnica

Barselona sjutra (21) dočekuje Porto u posljednjem meču grupne faze Lige šampiona

2065 pregleda 0 komentar(a)
Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da vjeruje da utakmica protiv Porta u Ligi šampiona može da bude prekretnica za njegov tim u ovoj sezoni.

Barselona bi se sjutrašnjom (21) pobjedom protiv Porta vratila u nokaut fazu Lige šampiona poslije dvije uzastopne eliminacije u grupnoj fazi.

Možda to neće biti dovoljno da se smanji pritisak na trenera Ćavija, pošto njegov tim u posljednje vrijeme ne igra baš najbolje. Barselona je u posljednjoj utakmici Lige šampiona poražena od Šahtjora iz Donjecka sa 1:0, dok je za vikend u Primeri odigrala neriješeno sa Rajo Valjekanom - 1:1.

"Stvari nisu išle kako se očekivalo u posljednje vrijeme. Protiv Raja je bilo bolje, ali nam nedostaje kontinuitet. Sjutra je velika prilika za nas. To može biti prekretnica. Zaista vjerujem da ćemo igrati bolje. Da ne vjerujem, ne bih bio ovdje", rekao je Ćavi.

Barselona će proći u nokaut fazu Lige šampiona pobjedom ili remijem ako Šahtjor ne pobijedi Antverpen u drugom meču Grupe H.

"U Barsi uvijek postoji pritisak. Uvijek je bilo ovako i to se neće promijeniti. U ovom klubu morate da pobjeđujete", rekao je Ćavi.

On je dodao da osjeća punu podršku kluba. "Svi vjerujemo u projekat i postoji potpuno povjerenje", rekao je on.

Barselona je trenutno prva na tabeli Grupe H Lige šampiona sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirani Porto. Šahtjor je treći sa šest bodova, dok je Antverpen bez bodova.

Bonus video: